Dobro dosli

aa

nedjelja, 25. rujna 2016.

KAD STE ZADNJI PUT OČISTILI JASTUKE NA KOJIMA SPAVATE? EVO KAKO TO NAPRAVITI

13619919_988687697910639_6313283621594069896_n


Jastuke biste trebali čistiti barem tri puta na godinu, a proljeće je idealno vrijeme da im u sklopu proljetnog čišćenja posvetite posebnu pozornost.Jeste li nedavno očistili svoj jastuk na kojem spavate?

Ako mislite da je dovoljno samo uvijek imati čistu jastučnicu na njemu, u krivu ste.

Jastuke biste trebali čistiti barem tri puta na godinu, a proljeće je idealno vrijeme da im u sklopu proljetnog čišćenja posvetite posebnu pozornost.

Prema riječima direktora Sleep to Live Institutea u SAD-u, Roberta Oexmana, jastuk bi trebalo mijenjati svakih šest mjeseci.

Ako imate jastuke koje možete prati u perilici rublja, a da se ne oštete, svakako u bubanj perilice stavite dva jastuka. Ako perete samo jedan, ostat će previše prostora u bubnju perilice pa se i jastuk može lakše oštetiti pri pranju.

Mnogi jastuci nakon nekog vremena postanu žuti, a to ne mora biti problem koji ćete samo prekriti novom jastučnicom. U bubanj perilice za rublje ulijte vruće vode, šolju praška za izbjeljivanje odjeće, šolju praška za pranje i dvije jušne kašike sode bikarbone.Pratite upute proizvođača i provjerite na kojoj najvišoj temperaturi smijete oprati jastuk. Nakon što je pranje gotovo jastuk dobro “izudarajte” sa svih strana kako biste što više vlage izbacili vani i na taj način spriječili nastajanje plijesni. Jastuk dobro osušite na zraku prije nego ga ponovno vratite na krevet.


(vecernji.hr/)

Nema komentara:

Objavi komentar