Dobro dosli

aa

srijeda, 28. rujna 2016.

Cudo od sode bikarbone. OVO MORATE PROBATI!!

maska-soda-bikarbona-_zenski-magazin-600x325


Cudo od sode bikarbone, kao sto je vec i prirodna medicina mnogo puta dokazala, jako je djelotvora i ucinkovita u mnogo slucaja. sve skupe kreme i pilinzi ne mogu pomoci da se vase tijelo osjeca ponovo kao preporodjeno. Razni tretmani za lice djeluju samo privremeno ali ne i dugotrajno. Osobe koje sebi ne mogu prijustiti te tretmane s pravom mogu pariratim tim osobama uz jednostavnu namirnicu a to je soda. Soda ima blagodatno dejstvo sa dodatkom joda koja pomaze kod raznih upala, infekcija, a svakako i u kucnoj medicini.

Ona zaustavlja svrab kod ujeda i uboda insekata. Pomaze da se uklone zubni plihovi te kiseline koje ostecuju zube. Ublazava simptome infekcije mokracne besike. Lekari je koriste cak i za smanjenje nivoa kiselina u krvi za vreme dijalize kod oboljenja bubrega. Stoga nije samo da se korisi u kucnu medicinu, soda bikarbona je i nezbjezna namirnica za pravljenje raznih peciva i kolaca. Medicinska soda bikarbona bez aluminijuma je priroda.

Donosimo vam nekoliko savjeta ucinkovitosti sode bikarbone.

Piling za lice



Da bi ste odrzali svjezinu vaseg lica, piling je neizostavan. Obzirom da preparati jako puno kostaju, vi napravite sopstveni piling sa samo 3|4 sode bikarbone pomijesanu sa 1|4 vode. napravite sebi prirodnu masku i rijesite se mrtvih celija na kozi lica.

Sampon za kosu


U slucaju da vam se kosa puno masti ili svakodnevno koristite puno preparata za oblikovanje kose, bilo da se radi o gelovima ili pjeni, onda vam je zasigurno potrebno nesto sto ce vasu kosu obnoviti. Ovo je jedan od tretmana koji i profesionalni frizeri koriste u svojim salonima. Sipajte u dlan onoliko sampona koliko inace stavljate na kosu, i tu dodajte pola kascice sode, dobro utrljajte, ostavite nekoliko minuta i ispretite.


http://malakuhinjica.com

Nema komentara:

Objavi komentar