Dobro dosli

aa

srijeda, 28. rujna 2016.

Ovo su toksini koji uništavaju vašu ŠTITNJAČU! Napravite domaći lijek koji će vam odmah pomoći!

57544


Štitnjača je endokrina žlijezda koja se nalazi odmah ispod grkljana, u prednjem dijelu vrata sa obje strane dušnika. Ova žlijezda  proizvodi hormone štitnjače koji regulišu metabolizam, promicanje rasta i imaju uticaj na druge važne funkcije u tijelu.

Međutim, rad štitnjače može biti pod utjecajem brojnih čimbenika koji mogu uzrokovati razne probleme. Srećom, možemo smanjiti rizik od razvoja komplikacija ako umanjujemo našu izloženost otrovnim spojevima. Ali, sedam od tih spojeva su uobičajeni u našim domovima, a mi ih redovno koristimo:

Pesticidi

Prema jednoj studiji, oko 60% pesticida koji se koriste svakodnevno eventualno utječu na štitnjaču u proizvodnji hormona. Pokazalo se da pesticidi smanjuju funkciju štitnjače i povećavaju otpornost na gubitak težine.

Plastika

Plastika je štetna za cijelo naše zdravlje i tijelo, uključujući i štitnu žlijezdu. Plastične boce otpuštaju hemijski element antimon, što je samo jedan problem.

Brom



Brom se nalazi u gotovo svemu, pa i u nekim vrstama hrane, a istina je da je izuzetno toksičan za štitnjaču. Čak i zdravi pacijenti mogu često imati povišene razine ove tvari u njihovim tijelima.

Perklorat

Otpadni produkt proizveden od strane goriva mlaznica i raketa. On se nalazi u vodi koja se koristi za naše voće i povrće, pa čak i u našoj vodi za piće, tako da gotovo svi od nas smo ozbiljno izloženi njegovom štetnom utjecaju.

Soja

Soja sadrži fitoestrogene koji ometaju funkciju štitnjače te blokiraju lučenje hormona štitnjače i sposobnost tijela da koristi jod.

Halogeni

Halogeni uključuju fluorid i klorid, koji onemogućuju normalnu funkciju štitnjače. Prekomjerna izloženost halogenima dovodi do prekida transporta joda, te se apsorbiraju putem hrane, vode.

Fluorid

Oko 70% vodoopskrbe u SAD-u sadrži fluorid.

U nastavku vam otkrivamo recept za čudesno prirodno piće koje se efikasno bori sa problemima štitnjače i poboljšava cjelokupno zdravlje.


Sastojci

    1/4 kašike mljevenog đumbira
    1/2 kašika mljevenog cimeta
    3/4 čaše svježe iscijeđenog soka od narandže (oko 3 narandže)
    1/4 čaše svježe iscijeđenog soka od limuna (oko 1-2 limuna)
    1 čaša od 100% soka od brusnice
    1/4 kašike mljevenog muškatnog oraščića
    7 čaša pročišćene vode
Priprema



Kuhati vodu, smanjiti vatru i dodati sok od brusnice, đumbir, cimet i muškatni oraščić, uz miješanje. Dobro promiješati i pustiti smjesu da se pirja oko 20 minuta.

Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladi, dodati sok od narandže, sok od limuna i par kockica leda. Sada možete uživati u nevjerojatno zdravom napitku i spriječiti sve probleme sa štitnjačom!

Podijelite ovaj post i sa vašim prijateljima kako bi i oni znali recept za najbolji lijek za štitnu žlijezdu!


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar