Dobro dosli

aa

četvrtak, 29. rujna 2016.

OPREZ: RADITE TO ČESTO?! Jeste li znali šta se događa u TIJELU kada preskočite doručak?!

skipping-breakfast-weight-loss-1


Svi mi smo bili krivi za preskakanje doručka s vremena na vrijeme. Na kraju krajeva, može biti teško pronaći vremena za jesti kada se suočite sa klincima za školu, spremanje za posao, i borba ujutro sa špicom u saobraćaju. Ispostavilo se da je jednostavan, zdrav doručak prioritet za vaše dugoročno zdravlje.

Istraživači u Velikoj Britaniji proveli su studiju za procjenu o tome da li doručak ima uticaja na ravnotežu glukoze. Jedna grupa učesnika konzumirala je doručak, dok je druga postila do ručka. Obije grupe su mogle da jedu šta god žele kasnije. Nakon praćenja šećera u krvi svake grupe svakih pet minuta, istraživači su otkrili da su učesnici koji su jeli doručak imali bolju osjetljivost na inzulin. To je značilo da su njihove razine šećera u krvi ostale stabilnije.

Ljudi koji preskaču doručak teže dobijaju dnevne potrebe vitamina i minerala. To može dovesti do nedostatka energije i smanjenje koncentracije. Nutritivni nedostaci također smanjuju vaš imuni sistem, što čini teže za vaše tijelo da se bori protiv bolesti i infekcija.


http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar