Dobro dosli

aa

petak, 30. rujna 2016.

Ona se riješila CELULITA na bedrima za nekoliko dana! Ovo je njena tajna…

5745


Skoro svaka žena ima celulit, nebitno da li su deblje ili mršavije. Dobra vijest je da na prirodan način možete lako i brzo riješiti ovaj problem.

Suho četkanje

Koristite četku za tijelo sa prirodnim vlaknima. Na taj način ćete poboljšati krvni sistem i potisnuti nataloženu tekućinu.

Pobrinite se da su i koža i četka suhi. Četkajte nježno. Fokusirajte se na mjesta zahvaćena celulitom. Četkajte 5 minuta. Istuširajte se kako biste uklonili mrtvu kožu. Raditi ovo jednom dnevno.

Crvena paprika

Značajna je za sagorijevnaje masne hrane, te poboljšava metabolizam i potiče cirkulaciju. Pomaže nastanku novih ćelija kože.



Uzmite 2 kašičice crvene paprike u prahu, 1 kašičicu usitnjenog đimbira i svježe iscijeđenog limunovog soka. Pomiješajte ove sastojke sa čašom tople vode i pijte ovaj napitak dvaput dnevno tokom dva mjeseca.

Zrna kafe

Značajna su za uklanjanje mrtvih ćelija i potiču cirkulaciju. Uzmite zrna kafe (jednu četvrtinu šolje), 3 kašike šećera i 2 kašike rastopljenog kokosovog ulja. Pomiješajte sastojka da dobijete pastu.

Uzmite malu količinu paste i masirajte područja zahvaćene celulitom. To treba raditi nekoliko minuta. Pritiščite prstima dok masirate. Isperite sa mlakom vodom, Ponavljajte ovaj postupak 2 put sedmično zbog boljih rezultata.

Alge

Poznate su kao fenomenalno piling sredstvo. Pogoduju izbacivanje toksičnih materija uz organizma. Uzmite 3 kašike mljevenih morskih algi.

Stavite u zdjelu i pomiješajte sa četvrtinom šolje soli, ekstra-djevičanskog maslinovog ulja i bilo kojeg eteričnog ulja za masiranje.

Nanijeti manju količinu ove smjese na područja i ostavito da stoji 10 minuta. Istuširajte se i poslije nanesite hidratantnu kremu. Ponavljajte postupak nekoliko sedmica, jednom dnevno.

Zelena glina

Stimuliše protok krvi i limfe. Dobra je za tretiranje celulita. Pomiješajte pola šolje zelene gline i četvrtinu šolje limetinog soka, 3 kašike vruće vode i jednu kašiku meda. Izmiješati i nanijeti na područja sa celulitom.



Prekriti područje sa plastičnom folijom i ostaviti da stoji 30 minuta. Poslije oprati sa mlakom vodom. Ponavljajte ovaj postupak svake sedmice i vidjet ćete dobe rezultate.

Jabukovo sirće

Posjeduje kalij, magnezijum i kalcijum i pomaže pri rješavanju problema celulita. Pomiješajte jedan dio jabučnog sirćeta sa 2 dijela vode i dodajte malo meda.

Nanesite smjesu na željena područja i ostaviti tako 10 minuta pa nakon toga saprati sa toplom vodom. Raditi ovaj postupak 2 put dnevno dok ne primjetimo rezultate.



Losos

Sadrži antioksidanse koji uništavaju masti. Omega 3 masne kiseline su takođe prisutne u lososu. One pomažu regulisanje apetita i smanjuju upale.

Smanjuju i štetne tvari u krvi i omogućavaju cirkulaciju. Jedite lososa barem 3-5 puta sedmično. Nemojte prepržiti.

Pijte vodu

Pijte što više vode zbog detoksikacije organizma. Pijte barem 8 čaša vode dnevno. Voda pomaže u održanju zdravlja i ljepote. Pijte vodu i ujutru kada ustanete, prije jela.  Možete dodati vodi i limun, narandžu, med.



Ulje mandarine

Poboljšava cirkulaciju i razbija masti, te je vrlo dobro za detoksikaciju organizma. Uzmite jednu kašiku maslinovog ulja i dodjate 5 kapi ulja mandarine. Nanesite na područje i masirajte 15 minuta.

Nakon upotrebe, ne izlažite se suncu barem sat vremena. Ponavljajte ovaj postupak 2 put dnevno nekoliko sedmica. Odvojite nekoliko minuta za hodanje, to će vam pomoći.

Za više postova o zdravlju i ljepoti slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar