Dobro dosli

aa

utorak, 27. rujna 2016.

Ovo su rani simptomi da Vaše tijelo ima previše estrogena! (Milioni žena neznajući imaju ovo)

jh76j67j


Estrogen je glavni polni hormon kod žena. On kontroliše rast grudi, menstrualni ciklus, rast stidnih dlačica i dlačica ispod pazuha. Reguliše i nivo holesterola, štiti kosti i djeluje na mozak.

Estrogen je ženama neophodan za normalno funkcionisanje organizma i priprema tijelo za ovulaciju. Međutim, neke gurpe estrogen hormona su odgovorne za povećanje rizika raka, kao što je rak dojke.

Prevelika količina estrogena je veoma česta kod žena. Posebno u Sjevernoj Americi gdje 50 % žena starijih od 35 godina ima taj problem.



Simptomi prisutnosti velike količine strogena su očiti. Često se pripisuju PMS-u. Ako ih zanemarite, mogu dovesti do neplodnosti, mioma maternice, pobačaja i raka.

Znakovi upozorenja:

Gubitak kose
Disfunkcija štitne žlijezde
Usporeni metabolizam
Poteškoće sa spavanjem
Umor
Glavobolje
Smanjena seksualna želja
Hladna stopala i šake
Promjene raspoloženja
Nadutost
Neredovan menstrualni ciklus


Vaša ishrana igra veoma bitnu ulogu u procesu regulisanja nivoa estrogena. Pročitajte savjete koji vam mogu pomoći u uspostavljanju hormonske ravnoteže, gubitku kilograma i čišćenju kože.

Ruzmarin

Odličan je antioksidans koji poboljšava funkciju štitne žlijezde i pamćenje. Ubrzava metabolizam i odličan je za mršavljenje. Potiče formiranje dobrih grupa estrogena.

Folna kiselina (vitamin B9)

Djeluje na estrogen i smanjuje promjene i sprječava razvoj raka. Tamno lisnato povrće sadrži preporučenu dozu omega-3 masnih kiselina.



Izoflavoni

Poput onih u soji, izoflavoni su antioksidansi koji potiču nastajanje dobrih estrogena u organizmu. Poželjno je koristiti biljke kao što je djetelina.

Losos i druge ribe

Omega- 3 masne kiseline imaju mnogo prednosti. Povećavaju broj dobrih estrogena u organizmu. Stručnjaci savjetuju konzumiranje ribe 2-3 puta sedmično.

Probiotici

Hrana bogata vlaknima i probioticima pogoduje izbacivanju estrogena iz organizma. Unosite kupus, mrkvu…


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar