Dobro dosli

aa

četvrtak, 29. rujna 2016.

Ovo su razlozi zašto se budite u noći. Evo kako ćete to zaustaviti!




Današnji život je veoma brz i sve više ljudi pati od nesanice, da li vi možete spavati 8 sati normalno bez prekidanja? Većini nije problem otiči na spavanje ali to je samo za osove sa balansom, ukoliko neka osoba zaspi malo preko dana ona nije u mogućnosti zaspati naveče ili ako zaspi probudi se oko 1-4. I tada osoba nije više u mogućnosti zaspati. Rezultat nesanice ili poremećaj spavanja je rezultat visoke količine šećera u krvi i hroničnog stresa, ili stres zbog posla, finansija, porodice. Ali postoje i fizički stresovi koji uključuju.

Hormonsku neravnotežu
Unos toksina
Nezdravu prehranu
Predugo gledanje televizije
Ovo su samo neki od savjeta za poboljšanje sna:

Konzumirajte manje kofeina
Uspostavite regularan ritam spavanja tako što ćete probati leći prije 23 sata i probuditi se u isto vrijeme svako jutro.
Potrudite se da budete izloženi dnevnoj svjetlosti barem 20 minuta dnevno. Izlaganje suncu je dokazani okidač za vaš mozak da otpusti hormone poput melatonina, bitnog za zdravi san, starenje i raspoloženje.
Pobrinite se da ne jedete 3 sata prije spavanja, ne unosite puno kalorija prije spavanja i nemojte jesti bijeli hljeb, krompir, rižu za večeru.
Ne pijte alkohol, jer će poremetiti ritam spavanja.
Napravite spisak stvari koje vas čine nervoznim. Napravite plan za izvršavanje zadataka za slijedeći dan. To će vam pomoći smanjiti birge i doprinijeti snu.


http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar