Dobro dosli

aa

petak, 30. rujna 2016.

Smršala je 43 kilograma za 11 meseci, a nije se odrekla nijedne namirnice
Frizerka Nataša Vujanović (47) iz Smedereva izgubila je čak 43 kilograma za 11 meseci nakon što je shvatila da zbog prekomerne telesne težine ne može normalno ni da hoda.

Nije mogla pertle da veže bez napora, Foto: N. V.
– Problemi s kilogramima su počeli još kada sam imala 20 godina. Tad sam zvanično ušla u začarani krug mršavljenja i gojenja. Ali sam prošle godine dostigla svoje najteže stanje do tad kad sam se ugojila 20, 25 kilograma. Tokom 2010. godine sam išla u centar za mršavljenje kako bih smršala uz nečiju stručnu pomoć, ali tada nisam uspela – počinje svoju priču Nataša.

Kako kaže, bliski ljudi su pokušavli svim silama da utiču na nju govoreći joj da je preterala. Presudni trenutak je bio kad je počela teže da se kreće, brzo umara i tada je shvatila koliko narušava sopstveno zdravlje.

– U jednom trenutku nisam mogla ni pertle da vežem – priseća se ona.

Pokušala je da smrša, ali nije uspela,
Nataša je tek prošle godine zvanično i čvrsto rešila da se baci na mršavljenje, a kao režim je izabrala hrono ishranu.

– Hranila sam se po horno principima, što još uvek i radim, a takođe planiram i ubuduće. Tokom tog puta sam imala podršku porodice, prijatelja, ali najviše snaje, koja me je podržavala, s kojom sam spremala obroke, bodrile smo jedna drugu – priča ona.Nikad nije imala neprijatnosti kod drugih što se tiče izgleda, ali je oduvek njoj bilo neprijatno, pogotovo kada sretne neke prijatelje koje nije videla jako dugo.

– Nisam ličila na sebe. Bilo mi je baš neprijatno kad kupujem odeću, jer nije postojao dovoljno veliki broj za mene. Za gojazne osobe je veoma teško pronaći odgovarajući broj, pa sam bila prinuđena da se oblačim po kineskim radnjama – priča ona.

Umesto voća, povrća, redovnih obroka,hranila se veoma nezdravo, a pretežno je preskakala doručak.

Ovako Nataša danas izgleda, Foto: N. V.
– Pošto uglavnom radim prepodne, prvi obrok bi mi bio sendvič oko 14 sati i uglavnom i jedini. Ali, kad dođem kući posle 20 sati, počnem da jedem nenormalno i tako sve dok ne zaspim. Često mi se dešavalo i da ustajem noću kako bih jela – seća se Nataša nekadašnjih navika

– Otkad sam na hrono ishrani, vrlo sam disciplinovana, količinski jedem više, ali ono što je najbitnije, jedem redovno. Ne nedostaje mi ni jedna namirnica, jer je u ovom načinu ishrane skoro sve dozvoljeno, važno je samo kad se šta jede – objašnjava Nataša za “24 sata”.

Nema komentara:

Objavi komentar