Dobro dosli

aa

četvrtak, 29. rujna 2016.

Pijte 1 šolju ovog ČAJA prije odlaska u krevet! Kada vidite rezultate zahvalit’ ćete nam!

1-2-500x267


Mnogi ljudi koji vole da piju biljne čajevi vole pepermint čaj. To je ukusan i osvježavajući način za poboljšanje sveukupnog zdravlja na nekoliko načina.

Čaj od nane je poznat po svojoj sposobnosti da poboljša probavu, smanjuje bol, eliminira upalu, opušta tijelo i um, eliminira loš zadah, pomaže u gubitku težine i jača imunološki sistem.

Evo za šta je još dobar:



Plinovi i nadutost

Čaj od nane ublažava simptome nadutosti noću. Kao što smo već spomenuli, opušta mišiće i omogućava probavnim plinovima da lako prođu, ublažava nadutost i probleme s gasovima. Također, ublažava bol u stomaku koji se odnose na sindrom iritabilnog crijeva.

Bez kofeina

Mnoge vrste čaja sadrže kofein koji mogu da vas bude noću, ali pepermint čaj je drugačiji. Ne sadrži kofein i možete ga konzumirati noću.

Smanjuje žgaravicu i lošu probavu

Još jedna korist od pepermint čaj je njegova sposobnost da se smanji simptome žgaravice i loše probave. Ovaj čaj smiruje mišiće i poboljšava protok žuči u želudac. Ovo dozvoljava hrani da prođe kroz želudac brže. Osim toga, pepermint poboljšava simptome gorušice, kao što su refluks kiseline.


http://www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar