Dobro dosli

aa

utorak, 27. rujna 2016.

Nemojte jesti OVU hranu nikad, opasni crvi se mogu pojaviti u vašem tijelu i naštetiti vam iznutra!

zrturt

Milioni ljudi širom svijeta konzumiraju nedovoljno kuhanu govedinu i svinjetinu.  Nakon što pročitate slučaj ovog nesretnog čovjeka, prestaćete s tim.

CNN upozorava, ne jedite  meso pripremljeno tako jer možete dobiti crve koji će vam naškoditi.

Prije nekoliko mjeseci, stručnjak sa Kembridža je ispitivao slučaj čovjeka koji se žalio na glavobolje i druge simptome. Čovjek se žalio na te tegobe nakon što se vratio sa putovanja Kinom, Japanom, Tajvanom i Južnom Korejom.

Analgetici (lijekovi protiv bolova) nisu smanjili simptome. Kada ga je doktor pregledao, utvrdio je da je u pacijentovom tijelu crv. Taj crv je bio u njegovom tijelu već nekoliko godina. Imao je sreće da su ga mogli ukloniti operacijom.



Taeniasis je infekcija uzrokovana trakavicom koja živi u zagađenoj hrani i vodi. Nakon unosa zagađenih namirnica, trakavica ulazi u organizam, razvija se i razmnožava.

Simptomi ove infekcije su nagli gubitak težine, bolovi  u tijelu, problemi sa probavom i blokirano crijevo.Infekcija je uzrokovana konzumiranjem nedovoljno kuhanog svinjećeg ili goveđeg mesa.

Kuhajte meso na visokim temperaturama, kako biste uništili larve i jaja. Nedovoljna higijena i kontakt sa zaraženim izmetom čovjeka ili životinje, tekođe može biti uzrok infekcije.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar