Dobro dosli

aa

petak, 30. rujna 2016.

Ne kupujte OMEKŠIVAČ više nikad jer je vrlo štetan! Napravite sami prirodan i jeftin…

346346


Svi mi volimo da nam odjeća miriše lijepo, pa zbog toga koristimo omekšivače. Međutim znate li da proizvođači dodaju opasne hemikalije omekšivačima?

Stručnjaci potvrđuju da omekšivači izazivaju alergije i nisu uopšte zdravi, baš zbog prisustva opasnih hemikalija. Ako ih ne stavljate u usta, onda ih nemojte stavljati ni na kožu.

Ono što nanesete na kožu, unosite u organizam. Tako je i sa omekšivačem, unijet ćete opasne hemikalije u svoj organizam. Izbjegavajte upotrebu omekšivača, posebno pri pranju dječije odjeće.



Ftalati su uspstance koje se dodaju omekšivačima zbog mirisa. Istraživanja su pokazala da te supstance štete hormonalnoj ravnoteži životinja. Upotrebom omekšivača, ne šteti samo sebi već i okolini.

Nadamo se da vas je ovo uvjerilo da trebate izbjegavati upotrebu omekšivača. Umjesto toga, koristite nešto prirodno i bezopasno, nešto što neće štetiti ni vama ni okolini.


Za pripremu svog domaćeg omekšivača bez hemikalija, trebate samo:

10 g sode bikarbone
150-200ml vruće vode
800ml jabukovog sirćeta
eterično ulje
Priprema:



Trebate veliku posudu 3-5l. Stavite zajedno vodu, sodu bikarbonu i jabukovo sirće. Ovi sastojci će uzrokovati hemijsku reakciju, otpuštajući mjehuriće svuda i upravo zbog toga koristite veliku posudu.

Dodajte eterično ulje po vlastitom izboru, zatvorite i dobro protresite. Koristite umjesto kupovnog omekšivača. Držite u staklenoj tegli, zbog boljeg učinka.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar