Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Jedna kašikica ovog začina dnevno i izgubiti ćete 30kg za jedan mjesec!

Screenshot_1

Ubrzavanje vašeg metabolizma je najbolji i najbrži način da se riješite viška kilograma. Iako biste trebali konzumirati što više prirodne hrane za mršavljenje, također biste trebali obratiti pažnju i na začine.

Istraživanja koja su provedena od strane Medinskog Naučnog Univerziteta u Iranu, su dokazala da unošenje samo jednog začina u vašu ishranu dnevno, može značajno istopiti masnoću u vašem tijelu.

U istraživanju su učestvovale po dvije grupe gojaznih žena. Učesnice iz obje grupe se honzumirale zdravu hranu 3 mjeseca i također su unosile manje od 500 kalorija dnevno. Konzumacija kima (začin) je bila jedina razlika između ove dvije grupe. Prva grupa je konzumirala smjesu od 140 grama jogurta i 3 grama kima na prazan stomak ujutru, dok je druga grupa konzumirala isti doručak ali bez začina.



Rezultati su bili nevjerovatni: nakon perioda od 30 dana, prva (kim) grupa je izgubila 14 kilograma, mnogo više od druge grupe. Druga grupa je izgubila samo 4, 91% masnoće, dok je prva istopila nevjerovatnih 14, 64% masnoće.


Prisustvo filosterola u kimu sprječava zadržavanje holesterola u ljudskom tijelu što je glavni razlog topljenja sala. Ovaj moćni začin ubrzava metabolizam i pomaže da izgubite višak kilograma.


http://malakuhinjica.com

Nema komentara:

Objavi komentar