Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Izblijedite ožiljke, skinite godine sa lica i spriječite gubitak kose! Trebate jednu namirnicu…

47568568


Obrišite tamne krugove ispod očiju, suhe slojeve, ali i ostale pojave na koži, koristeći ovaj netoksičan lijek proziveden od najboljih komponenti prirode.

Ako tražite jeftin i kvalitetan način za uklanjanje problema kože, med je izvrsno rješenje za mnoge probleme. Takođe, koristan je i za probleme sa kosom.

Posjeduje mnoge zdravstvene prednosti, ali je dobar i za ljepotu. Zbog svog antiseptičkog, antibakterijskog, antioksidansnog i protuupalnog svojstva, može poboljšati vašu kosu i kožu na mnogo načina.

Izblijeđuje ožiljke



Bilo kakvi ožiljci nisu baš prijatni za gledanje. Ako je ožiljak na vidljivom mjestu, tražit ćete način da ga se riješite. Zbog toga što je liječenje ožiljaka teško, možete koristiti med da ih posvijetlite i smanjite njihovu vidljivost.

Med pogoduje ozdravljenju i regeneraciji tkiva, te pomaže obnavljanje ćelija kože. Sve to dovodi da ožiljci budu blijedi.

Pomiješajte jednake količine meda i ekstra-djevičanskog kokosovog ili maslinovog ulja. Masirajte smjesu preko ožiljaka kružnim pokretima, 1-2 minute.

Stavite topli peškir preko područja i ostavite na mjestu dok se ne ohladi. Obrisati područje sa pamučnom tkaninom. Ponoviti 2 puta dnevno.


Tretiranje psorijaze

Psorijaza je autoimuna bolest koja napada ćelije kože. Dovodi do nastanka crvenila, plikova, svraba, pa i oštećenja.  Iako med ne liječi ovu bolest, umiruje kožu, smanjuje upalu i štiti oštećenu kožu od zaraze.

Istraživanje objavljeno u Complementary Therapies in Medicine, navodi da topikalna (površinska) primjena smjese prirodnog meda, pčelinjeg voska i maslinovog ulja, korisna je u liječenju psorijaze kao i dermatitisa.

Zagrijati jednu kašičicu meda, maslinovog ulja i pčelinjeg voska, sve dok se pčelinji vosak ne otopi.
Miješati smjesu i ostaviti da se ohladi, pa nanijeti na zahvaćena područja kao losion, nekoliko puta dnevno.



U međuvremenu izbjeći grebanje i diranje tih područja kože.

Liječi manje posjekotine i rane

Med je pogodan i u ove svrhe jer ubija klice. Pomaže izvlačenje tečnosti iz povrijeđenog mjesta, kako bi ubrzao ozdravljenje. To sprječava rast bakterija i smanjuje rizik od nastanka infekcije.

Istraživanje iz 2013.godine, objavljeno u Cochrane Database of Systematic Reviews, ukazuje da je med veoma dobar za tretiranje akutnih površinskih rana.

Ipak, nije toliko djelotvoran u tretiranju hroničnih rana, kao što su čirevi i hirurški inficirane rane.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar