Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Evo zašto biste trebali skuhati SJEME LUBENICE… Više ih NIKADA nećete bacati!

325523532


Kao i većina ljudi, vjerovatno i vi bacate sjemenke lubenice u smeće. Nakon što pročitate ovo, shvatit ćete da je to velika greška, jer ove sjemenke mogu poboljšati funkcije vašeg tijela.

Sjemenke lubenice su pune dijetalnih vlakana koji igraju bitnu ulogu u normalnom funkcionisanju crijeva.Takođe su korisne u liječenju žutice i pomažu u borbi protiv parazita.

Ono što trebate uraditi jeste skuhati ih, smrviti, pa peći. Kako bi imala povoljna svojstva. Sadrže citrulin, tvar koja djeluje kao antioksidans. Citrulin ima blagotvorno dejstvo na poremećaj erekcije kod muškarca, a sprječava širenje krvnih žila.Možete se osloboditi bolesti bubrega i čak eliminisati kamenje iz bubrega, upotrebom čaja od svježeg sjemena lubenice.

Ovo je recept za pripremu lijeka od sjemenki lubenice:

Sameljite 20-30 sjemenki lubenice i kuhajte 15 minuta u 2 litra vode.Pripremljena količina će biti dovoljna za 2 dana uptrebe. Treći dan trebate napraviti pauzu.

Postupak bi se trebao ponoviti u roku nekoliko sedmica, ali morate praviti pauzu svaki treći dan. Da biste imali sjeme lubenice tokom čitave godine, posebno zimi, skupite i sušite sjeme u ljetnim mjesecima.

Za više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima slobodno posjetite našu web stranicu češće, te podijelite sa svojim prijateljima. Hvala!


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar