Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.

Rajske Rolice

Sastojci
krema:
5 dl slatkog vrhnja
6 dl mlijeka
1 mahuna vanilije
1 korica limuna
1 korica naranče
10 žlica škrobnog brašna
5 žumanjaka
25 dag šećera
ostalo:
2 lista razvaljanog lisnatog tijestaPriprema
1.
Prvo pripremite kremu. Miksajate žumanjke i šećer, škrobno brašno i malo mlijeka u glatku smjesu.
2.
U drugoj posudi kuhajte mlijeko, slatko vrhnje, razrezanu mahunu vanilije, limunovu i narančinu koricu, kad zakipi procijedite, dodajte mlijeku i vrhnju pripremljenu smjesu škroba, šećera i jaja.
3.
Kuhajte dok se ne zgusne, pokrijte folijom i ohladite.

4.
Modele za rolice obložite papirom za pečenje.

5.
Na njih namotajte izrezano na trakice lisnato tijesto i pecite ih na plehu, na temp. 180°C, dok lijepo ne porumene.

6.
Kad se krema ohladila, dresir vrećicom punite rolice i ostavite ih na hladnom.

Posluživanje
Poslužite hladne ili posute šećerom u prahu.
Ako želite praviti kremu i rolice dan unaprijed, predlažem da sve skuhate i ispečete unaprijed, a samo punjenje ostavite za zadnje, neposredno pred služenje. Zato jer krema će razmekšati lisnato tijesto.
Od preostalih bjelanjaka možete napraviti šaum, pa odmah imate dvije vrste rolica, rajske i šaum rolice !
Od ove količine sastojaka ispekla sam 32 rolice i sve ih napunila. Tijesto je ono iz lidla, već razvaljano lisnato.

http://najbolje-zanimljivosti.info

Nema komentara:

Objavi komentar