Dobro dosli

aa

srijeda, 31. kolovoza 2016.

DOBRO OBRATITE PAŽNJU NA OVE SIMPTOME! Oni vas upozoravaju na SRČANI UDAR




Ako mislite da udar pogađa samo starije ljude onda ponovo razmislite. Čak i doktori priznaju da vas udar možete pogoditi u bilo kojoj godini života. Najočigledniji primjer da udar može ubiti i mlađe je slučaj sa Katie May u 34. godini, proslavljenu novinarku koja je u Februaru ove godine umrla od udara.

Ono što bi moglo biti šokantno, Katie May se jednostavno srušila tokom fotošutinga i ubrzo je preminula u bolnici. Iako je mislila da ima dobre nerve, umrla je od udara. Evo koji su rani znaci udara uprkos tome što ste mlađa osoba.

SMANJEN ILI ZAMAGLJEN VIDI

Udar može uzrokovati smanjen ili zamagljen vid kod oba oka. Iako to nije potvrđeno, opet 44% ljudi koji su imali udar u Ujedinjenom Kraljevstvu su spomenuli da je oštećenje vida jak simptom udara.

IZNENADNA VRTOGLAVICA ILI GLAVOBOLJA

Prema Davidu Newmanu, vrtoglavica je jak upozoravajući mogući znak udara posebno kod žena ispod 45 godina života. Ako iznenada osjetite vrtoglavicu ili glavobolju, prestanite raditi to što radite u tom trenutku i potražite medicinsku pomoć.

NERAZGOVJETAN GOVOR

Rani znak upozorenja na udar je kada počnete nepovezano pričati. Na prvu če djelovati kao mali pad koncentracije. Možete početi nerazgovjetno pričati kao da ste u delirijumu. Ovo može dovesti do potpunog gubitka moći govora.

IZNENADNA NEMOĆ U UDOVIMA


 


Iznenadni osjećaj nemoći ili mlitavosti u ruci ili nozi može biti jak znak udara. Baš kao u slučaju Katie May. Ovo bi moglo dovesti do paralize i nesvjesti. U većini slučajeva paraliza će nastupiti u onoj strani mozga koja je pretrpila udar.

BOL U JEDNOJ STRANI VAŠEG LICA

Bol nije čest simptom udara ali ako iznenada osjetite bol u bilo kojem vašem udu a posebno u jednom dijelu vašeg lica, to je jasan rani znak udara.

GLAVOBOLJA I MIGRENE

Bolna glavobolja je čest indikator udara. Studija je jednom pokazale da od 588 volontera, oni koji su dobili udar su bili mlađi i imali su u svojoj medicinskoj historiji iskustva sa migrenama. Također je dokazano da su u takvim uslovima žene izloženije udarima od muškaraca.

SLABOST LICA

Ako primijetite da vam se jedna strana lica odjednom ukočila ili da je paralizovana, ovo je iznimno veliki znak da možda imate udar.
MUČNINA

Studije su također objavile da većina žrtava ishemijskog udara su žene koje osjete simptome iscrpljenosti, zbunjenost, dezorjentiranosti i mučnine.

ŠTUCANJE

Ovaj upozoravajući znak pogađa većinom žene i može rezultirati u iznenadnoj pojavi neprestanog štucanja. Ovo je zato što udar pogađa centar za disanje u mozgu.

NEMOGUĆNOST UDISANJA I LUPANJE SRCA

Kada dobijete udar, može vam biti mučno ili ćete odjednom osjetiti da ne možete duboko udahnuti a to je zbog teškoća u disanju. Ovo također vodi do lupanja srca smanjenja otkucaja srca zbog nedostatka kisika. Iako je dominantan kod žena, to je ipak jedan od znakova udara koji se ne smiju ignorisati. To zahtjeva brzu medicinsku reakciju.

http://www.narodnamedicina.info/

Nema komentara:

Objavi komentar