Dobro dosli

aa

utorak, 30. kolovoza 2016.

SAVJETUJEMO: Ovo je najbolje uklanjanje ušnog voska kod kuće, možete to uraditi odmah!

75656


Ušni vosak je supstanca koja se nalazi u unutarnjem dijelu našeg uhu, a njena svrha je da ga štiti od bakterija i drugih čestica ili organizama koji mogu naškoditi ovom području.

U slučaju da imate previše voska u uhu, velike su šanse da ćete doživjeti neke od sljedećih simptoma:

Svrab unutar ušnog kanala
Osjećaj da su uši pune ili začepljene
Vrtoglavica
Zujanje u ušima
Smanjeni sluh
Sada ćemo vam predstaviti nekoliko domaćih lijekova koji su izuzetno efikasni za uklanjanje ušnog voska, a možete ih primjeniti sami kod kuće.

VODIKOV PEROKSID

Pomiješajte jednake dijelove vodikovog peroksida sa vodom. Nakon toga stavite nekoliko kapi u uho i tresite glavom da prodre u ušni kanal. Ostavite kapi nekoliko minuta prije nego što pustite da istekne vani naginjanjem glave na suprotnu stranu.


 


GLYCERIN

Glicerin je prirodni proizvod koji pomaže omekšati ušne masti za lako otklanjanje. Možete ga pronaći u svakoj apoteci, a stavljaju se četiri kapi u svako uho i to tri puta dnevno za najefikasnije rezultate.

SIRĆE I ALKOHOL

Vrlo jednostavno i učinkovito. Pomiješajte jednake dijelove sirćeta i alkohola u malu posudu. Umočite pamučnu krpicu u tekućinu i nanesite nekoliko kapi u oba uha.

MASLINOVO ULJE

Stavite dvije do tri kapi maslinovog ulja u jedno uho prije odlaska u krevet, te pokušajte spavati na suprotnoj strani. Ponovite ovaj tretman za tri ili četiri noći zaredom, pa promijenite uho


http://www.narodnamedicina.info/

1 komentar: