Dobro dosli

aa

utorak, 30. kolovoza 2016.

Ako bacite vodu nakon kuhanja TJESTENINE, činite VELIKU grešku. Evo šta SVE možete učiniti s njom!

water-from-pasta2

Pasta je jelo zbog kojeg ponekad ostavite svoj plan ishrane i uživate u kulinarskoj gozbi. Nakon njihove pripreme ostane lonac pun slane vode. Nakon toga, bacamo ovu vodu misleći da je beskorisna.

Ali, ova tečnost je vrlo korisna. I to u mnogim stvarima.

Evo nekih cool načina za korištenje ove vode:

Voda za zalijevanje cvijeća

Vaše biljke će biti jako zahvalne. Ova voda ima mnogo minerala. Najbolji sipati je kada je mlaka.

Za sos i pesto

Ovo je savršen dodatak koji savršeno kombinira sve sastojke.

Kupka za noge

Ako patite od upale ili otečenih nogu treba da ih uronite u toplu vodu koja je ostala nakon ključanja makarona.


 


Za kosu

Oštećena i suha će biti u boljoj formi, kada je masirate sa pasta vodom. Nakon što masirate kosu s ovom vodom, trebate je isprati šamponom.

Kuhanje

Ekonomično je kuhati hranu kroz parenje. Kuhana voda od tjestenine je vrlo dobra za vas.

http://www.narodnamedicina.info/

Nema komentara:

Objavi komentar