POTREBNO:
400 g makarona pužići srednje veličine)
3 žlice maslaca
3 žlice brašna500 ml mlijeka
2 žlice kiselog vrhnja
250 g sira trapista (gouda, edamer, chedar…)
PRIPREMA:
Makarone skuhati al dente i ocijediti.
Za bechamel umak otopiti maslac, dodati brašno, promiješati pa odmah uz polagano miješanje pjenjačom doliti mlijeko. KUhati na laganoj vatri nekoliko minuta dok se umak ne zgusne. U vrući umak dodati kiesleo vrhnje i naribani sir, dobro promiješati kako bi se sir otopio.
U tako napravljen bechamel sa sirom dodati prokuhane mkarone, dobro promiješati i premjsetiti u namašćenu vatrostalnu posudu. Po želji od gore možete posipati sa još malo sira, ali i bez toga će se makaroni lijepo zapeći i dobiti onu zlaćanu koricu.
Peći u pećnici na 185ºC 20-25minuta.
Poslužiti vruće uz salatu po želji. Odlično paše i hladni jogurt 😉 Dobar tek!
http://najbolje-zanimljivosti.info
Nema komentara:
Objavi komentar