Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.

KAKO SE PRAVI BUREK: POGLEDAJTE NA KOJI NAČIN KORAK PO KORAK!




SASTOJCI
500 g brašna
malo soli
malo ulja
mlake vode po potrebi


 

Fil:
600 g mljevenog mesa
1 glavica luka
so
biber


 

PRIPREMA
Od brašna,mlake vode i soli umijesiti tijesto i ostaviti 30 minuta da odstoji.



Tijesto podijeliti na tri jufke.Svaku jufku malo razviti i namazati uljem,zatim pustiti 10 minuta da odstoji.




Za to vrijeme pripremiti fil,u meso dodati so,biber i sitno nasjeckani luk.
Stolnjak staviti na kuhinjski sto i jadan dio tijesta staviti na sredinu i razvlačiti lagano od sredine.



Na razvučeno tijesto,sa jedne i druge strane stavljati meso u manjim komadićima.






Stolnjakom s jedne strane zarolati do sredine pa tako i s druge strane.


Prerezati kroz sredinu tako da dobijete dvije odvojene urolane jufke.Zamotajte svaku posebno u zvrkove.
Premazati tepsiju uljem,složiti bureke i peći na 250 stepeni.




Kada su gotovi,bureke premazati sa malo maslaca i poklopiti ih 10-ak minuta da odstoje.

Prijatno

Izvor: http://www.halalmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar