Dobro dosli

aa

srijeda, 10. kolovoza 2016.

ŽELIRANA TORTA OD JAGODA




Sezona je jagoda, a vrhunac te sezone je ova super fina i jednostavna torta.

SASTOJCI
Prhko tijesto
• 150 grama petit keksa
• 100 grama maslaca ili margarina



Prva fila
• 500 grama kiselog vrhnja
• 300 grama vrhnja za šlag
• 120 grama šećera
• 1 vrećica mljevene želatine

Druga fila
• 1 kg jagoda
• 250 grama šećera
• 2 vrećice mljevene želatine



PRIPREMA
Kekse izmrvite što sitnije, pomješajte sa rastopljenim maslacem, utisnite u kalup pa stavite peći 5-10 min. na 170 stupnjeva.

Kiselo vrhnje lagano izmješajte sa šećerom dok se ne rastopi pa dodajte istučeni šlag i  želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.

Istresite filu na kekse,(morate staviti kalup od torte jer je sve tekuće), pa da bi dobili udubljenje u fili, uzmite prozirnu foliju pa je stavite na filu i pritisnite nekom manjom zdjelom dok se ne udubi i tako stavite u frižider da se malo sve stisne, pa onda izvadite posudu i foliju.

Jagode očistite, izmiksajte, dodajte šećer, pa zagrijavajte par minuta na štednjaku dok se šećer ne rastopi. Napravite dvije vrećice želatine po uputama pa dodajte u smjesu sa jagodama te istresite na prvu filu.

Najbolje bi bilo da ostavite preko noći da se dobro stisne.
Nakon što se je torta stisla, skinite obruč.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar