Dobro dosli

aa

subota, 13. kolovoza 2016.

SOCNI COKOLADNI KOLAC BEZ JAJA




Sastojci
kolac: 3 case cvrstog jogurta biljnog ( ili obicnog )
3 case brasna
1 casa secera
1 casa ulja
2 zlicice sode bikarbone
5 zlica kakaa
Preljev: 10 zlica biljnog mleka ( ili obicno )
5 zlica secera
125 gr margarina ili putera
100 gr posne cokolade


Priprema
1.
Izmesati sve suhe sastojke za kolac pa dodati ostale sastojke te sjediniti u jednolicnu smesu.
2.
Testo istresti u vecu tepsiju koju smo prethodno nauljili i posuli sa malo brasna pa staviti da se pece u prethodno zagrejanu pecnicu na 200 stupnjeva i peci nekih 25 do 30 minuta.
3.
Peceni kolac iseci na kocke i jos topao preliti sa toplom glazurom.
4.
Kolac neka se prvo ohladi na sobnu temperaturu a posle ostaviti u frizider na nekoliko sati.
5.
Za preljev rastopiti cokoladu sa maslacem pa dodati mleko i secer pa zagrevati ali da ne prokljuca. Vrucim preljevom zalevati kolac i paziti tako da dodje preljev i izmedju gde smo sekli da kolac postane celi socan.


http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar