Dobro dosli
aa
petak, 5. kolovoza 2016.
Sigurno ih i vi držite u frižideru, ali ni svjesni niste koliko ih je štetno držati tu!
U ljetnim vrelim danima želimo da namirnice održimo što duže svježom, ali stavljanje ove hrane u frižider prema stručnjacima proizvodi totalno suprotan efekat.
Ovo su samo neke od namirnica koje će trajati duže ako su sobnoj temperaturi:
Hljeb će se osušiti ako ga držite u frižideru.
Bijeli luk treba da držite na suhom, tamnom mjestu da bi se spriječilo klijanje. Ukoliko ga stavite u frižider njegov miris može preći na druge namirnice.
Važi isto i za crni luk.
Ako hoćete da spriječite da brzo sazri, avokado bi bilo najbolje držati u otvorenoj papirnoj kesi. U suprotnom, samo ga stavite u posudi za voće pored banana.
Paradajz najukusniji ako se drži na sobnoj temperaturi. Što je više hladniji, to će prije da izgubi svoj prirodan ukus.
Јedina namirnica kojoj neće isteći rok trajanjaje med, tako da može stajati dugo i u ostavi za hranu.
Kao i svo ostalo voće, dinje će prije serviranja biti svježije ako prije toga nisu bile u frižideru.
http://www.narodnilijekovi.info/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar