Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 25. srpnja 2016.

Potencijalni simptomi i znakovi upozorenja za RAK koje svaka druga osoba ignoriše!

5754745


Zdravstveni stručnjaci kažu da je važno da obratite pažnju na simptome upozorenja koji bi mogli značiti nedijagnosticiran rak. Ovo je vrlo važno da se rano otkrije od strane liječnika. To će povećati šanse za uspješno liječenje.

Iako simptomi i znakovi koje ćemo spomenuti u ovom članku ne moraju značiti da osoba ima rak, ne bi ih trebalo ignorisati. Morate analizirati simptome ako osjetite neke od njih. Dogovorite sastanak sa svojim liječnikom što je prije moguće.

Stopa preživljavanja za gotovo sve vrste raka (rak pluća pogotovo) je loša, jer se ne dijagnosticira na vrijeme. Oni se obično otkriju u podmakloj fazi i tako ih je teže liječiti.

Predstavljamo vam neke znakove upozorenja za rak kojih morate biti svjesni kako bi reagovali na vrijeme, ako imate bilo koji od njih.

1. Neobjašnjiv gubitak težine

Ovo je prvi i najveći vidljiv znak raka. To je čest među ljudima koji imaju rak pluća ili rak dojke.

2. Česte infekcije ili groznica

Iako groznica može značiti da je vaše tijelo bori protiv infekcije, stalna groznica može biti znak jednog kancerogenog stanja također poznatog kao limfoma.

3. Umor i slabost

Umor i slabost čak i ako ste dosta odmarali bi trebali biti znak za zabrinutost. To može biti znak različitih oblika raka.

4. Pomanjkanje daha ili teško disanje


 
U nekim slučajevima otežano disanje i teško disanje može biti uzrokovano različitim uvjetima, a oni mogu biti povezani s rakom pluća također.

5. Bol u prsima i hronični kašalj

Ponekad simptomi raka, kao što su tumor pluća i leukemija mogu oponašati bronhitis ili kašalj. Međutim, problem se može nastaviti u nekoliko ciklusa. Možete osjetiti bol u prsima koja će produžiti niz ruku ili na ramenima. Ako imate neki od ovih simptoma posavjetujte se s liječnikom.

6. Nadutost

Neobjašnjiva nadutost tijekom dugog vremenskog razdoblja može biti znak raka jajnika.

7. Hronična žgaravica

Žgaravica u nekim slučajevima može biti povezana sa rakom jednjaka.

8. Problemi crijevom

Ako osjetite promjene u radu crijeva, te ako traju 4 sedmice ili duže i ne postoji normalno objašnjenje trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom jer to može biti znak raka debelog crijeva. To je uobičajeno među starijim osobama.

9. Teško gutanje

Ako imate problema s gutanjem, ili smatrate da se hrana zaglavi u prsima ili grlu morate vidjeti svog liječnika, jer to može biti znak raka grla ili raka jednjaka. Ostali simptomi ove vrste raka su peckanje ili bol pri gutanju hrane.

10. Žutica

Odlikuje se bjeloočnicom i žutilom kože.

Za nastavak kliknite na sljedeću stranicu…


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar