Dobro dosli

aa

subota, 30. srpnja 2016.

OVAJ ZAČIN MOŽE izliječiti POVREDE kičmene moždine bolje od lijekova ili operacije!

spinal-injury-turmeric-FI-759x419


Povreda kičmene moždine najčešće počinje iznenada, traumatičan udarac u kičmu je dovoljan da se prelomi ili dislocira pršljen.
Povrede kičmene moždine mogu uzrokovati frakture i kompresije kralježaka, što može slomiti i uništiti nervne ćelije koje prenose signale gore i dolje između kičmene moždine, mozga i ostatka tijela.



Povrede kičmene moždine mogu imati razorna i često trajna oštećenja, ali nova studija ukazuje na to da kurkuma može biti ključ za siguran i efikasan oporavak.
Aktivni sastojak u kurkumi, kurkumin, ima mnoge zdravstvene prednosti. On ima snažan anti-upalni efekat na organizam. Toliko moćan, u stvari, da je pronađeno u nekim studijama da je efikasniji od nekih anti-upalnih lijekova. Blokira molekule poznate kao NF-kB za koje se vjeruje da igraju važnu ulogu u mnogim hroničnim bolestima.
Kurkumin je također snažan antioksidans koji ima sposobnost da neutrališe slobodne radikale u tijelu koji mogu uzrokovati štetu. Kurkumin također povećava aktivnost antioksidativnih enzima tijela, i udvostručuje borbu protiv slobodnih radikala. To direktno blokira slobodne radikale iz oštećenih ćelija, dok stimuliše antioksidans mehanizme organizma za jačanje imuniteta.
Kurkumin je povezan sa poboljšanjem funkcije mozga i smanjuje rizik od bolesti mozga i bolesti srca, i smatra se da pomaže u prevenciji i liječenju raka. Kurkumin je također poznat kao efikasan prirodni lijek za artritis i može biti koristan i za liječenje depresije.

http://kolaci-domaci22.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar