Dobro dosli

aa

nedjelja, 31. srpnja 2016.

SMRTNA OPASNOST: NIPOŠTO NE SMIJETE IGNORISATI OVIH 7 VRSTA BOLI!!!

4364375


Postoje slučajevi kada je glavobolja samo glavobolja, a žgaravica je samo žgaravicu. Međutim, postoje slučajevi kada neki zdravstveni problemi dođu iznenada, zadržavajući se duže nego inače, i čine se drugačijim od jednostavne glavobolje ili žgaravice.

Ovo je znak da vaše tijelo govori da nešto nije u redu i da treba liječničku pomoć. Prema našim stručnjacima, sve od sljedećih stanja boli treba uzeti u obzir i dobro obratiti pažnju:

1. Jake glavobolje

Kada imate jake bolove u glavi, to samo može biti migrena, ali to također može biti znak aneurizme mozga ako nije u pratnji drugih simptoma migrene poput vizualne aure, iznenadne teške boli glave. Prasak aneurizme može uzrokovati oštećenje mozga u roku od nekoliko minuta, tako da se savjetuje nazvati pomoć odmah.



2. Bol u prsima

Mnogi pacijenti bi mogli izbjeći nepotrebno brige i troškove, ako bi postali dobro upućeni u suptilan jezik srca. Žene su sklonije srčanom udaru nego muškarci, a postoje 3 dobra pokazatelja da nešto nije u redu: otežano disanje, bolovi u gornjem dijelu tijela koji se nije dogodio prije i bol u prsima koja ne prestaje. Obavezno nazovite posjetite liječnika ako osjetite neke od spomenutih simptoma.

3. Oštar bol sa strane

Ako imate groznicu, osjećate mučninu i osjećate kao da vas probada u desnoj strani, to bi moglo značiti da imate upalu slijepog crijeva, dok je kod žena moguće da je to cista jajnika. Najčešće ove vrećice ispunjene tekućinom su bezopasne i nestaju same, ali s druge strane, ako se okreću ili neke od njih puknu, može izazvati strašnu bol. Hitna operacija je potrebna u oba slučaja.



4. Lupanje zuba

Ako imate zub koji je napukao ili trune, to znači da je živac je oštećen i ako se ne liječi, bakterije u ustima mogu upasti u živac. Ako je zub već zaražen, to će zahtijevati uklanjanje korijena zuba i zamijena s plastičnim materijalom.

5. Bol u leđima i trnci u nožnim prstima

Ako osjećate bol u leđima sa trncima prstiju nakon napornog fizičkog rada, ne brinite jer će proći bol. S druge strane, ako bol ne nestane nakon nekog vremena, trebali biste posjetiti ortopeda. Vjerojatno jedan od vaših diskova pravi pritisak na spinalni živac. Bez odgovarajuće pažnje, postoji opasnost od trajnog oštećenja živaca.

6. Nelagoda u trbuhu s plinom ili nadutost



Kada osjetite gasove i otečenost a jedete manje nego obično, najgori mogući scenarij je da vjerojatno imate rak jajnika. Rani simptomi ovog oblika raka: nadutost, bol u zdjelici ili trbušna bol te poteškoće s prehranom. Trebali bi situaciju svhatiti ozbiljno, ako se gore navedeni simptomi počnu pojavljivati na dnevnoj bazi.

7. Bol u nogama s oticanjem

Ako smatrate da je vaša noga izuzetno nježna na jednom mjestu, natečena i crvena ili topla na dodir, to bi mogao biti znak duboke venske tromboze obično poznato kao ugrušak krvi.



Ne masirajte to područje jer ugrušak se može osloboditi i može putovati kroz vene do pluća i odsiječi vašu opskrbu kisikom. Odmah se obratite liječniku.

megagiga.info

1 komentar:

  1. ОДЛИЧНИ И КОРИСНИ СТРУЧНИ И МЕДИЦИНСКИ САВЕТИ ! ТРЕБА ИХ НАУЧИТИ НАПАМЕТ !
    ОБРЕН ИЛИЋ .

    OdgovoriIzbriši