Dobro dosli

aa

nedjelja, 31. srpnja 2016.

“NAŠ ANĐEO SKORO JE UMRO”: Ovaj tata ima važnu PORUKU za sve roditelje




“Skoro smo ju izgubili, prošloga ponedjeljka”, napisao je otac bebice koja je zaprimljena u bolnicu jer se zarazila virusom meningitisa, a kasnije i zarazila i respiratornim sinicijskim virusom, koji kod je kod dojenčadi najčešći uzročnik bronhiolitisa i upale pluća.

beba2





“U bolnici su nam rekli, ako joj se stanje pogorša, kako joj neće moći pomoći”, napisao je ispod fotografija iz bolnice prestravljeni otac. Ujedno je upozorio na virus RSV, ali je progovorio i o tome koliko je važno prati ruke, prije no što pristupite dojenčetu.

Osim što joj je u krvi pronađen RSV, malenoj bebici liječnici su dijagnosticirali kroničnu upalu pluća, gripu, bronhitis, a otkazivalo joj je i lijevo plućno krilo.

“RSV ne smijete shvatiti olako. O tom virusu niti ja nisam znao ništa, prije samo tjedan dana, a umalo mi je ubio dijete. Molim vas perite ruke prije no što dirate najmanje i dobro ih umotajte prije no što izlazite s njima van na hladnoću”, napisao je otac bebe.

beba1

Najveća je vjerojatnost zaraze virusom RSV-a je od studenoga do travnja, kad je potrebno provoditi dodatne preventivne mjere, poput učestalijeg pranja ruku.

Kod većine zdrave djece i odraslih osoba RSV uzrokuje blagu infekciju gornjih dišnih putova koja se manifestira simptomima prehlade i ne ostavlja posljedice.

Kod djece i nedonoščadi, male djece do dvije godine života, djece sa srčanim problemima i djeea s plućnim problemima, infekcije RSV-om često zahtijevaju hospitalizaciju ili intenzivno liječenje.

Nažalost, posljednjih se godina učestalost hospitalizacija zbog infekcije RSV-om povećava.

Izvor: net.hr

Nema komentara:

Objavi komentar