Dobro dosli

aa

subota, 30. srpnja 2016.

Pojavio se ČEŠNJAK uvezen iz Kine ispunjen izbjeljivačem i hemikalijama! Evo kako ga prepoznati…

luk


Mnogi ljudi nisu ni svjesni da češnjak koji kupuju potiče iz Kine. Prema novom izvješću, SAD je uvezla oko trećinu svojih češnjaka u 2014. godini iz Kine, a to nije veliki problem ukoliko ne znate da je kineski češnjak zapravo otrovan.

Osim sumnjive kontrole kvalitete, način na koji se taj češnjak uzgaja je razlog za zabrinutost. Kinezi poboljšavaju svoje proizvode s zabranjenim pesticidima koji mogu naškoditi vašem zdravlju i napraviti nepopravljivu štetu.

To je razlog zašto trebate naučiti da prepoznate otrovni češnjak kako bi ga izbjegli u potpunosti. Sljedeći put kada odete u market i želite kupiti češnjak, imajte ovo u vidu:



Organski češnjak ima puno bolji ukus nego kineski
Kineski češnjak je lakši i manje loptast
Kineski poljoprivrednici izvade korijen i stabljike češnjaka za smanjenje težine i smanjenje troškova prijevoza, pa pokušajte uzimati češnjak koji ima svoje stabljike i korijenje netaknute
Kako bi izbjegli bilo kakve potencijalne zdravstvene probleme, uvijek kupite svoj češnjak i druge svježe proizvode od lokalnih poljoprivrednika, dosta je sigurnije!

Podijelite ovo upozorenje sa vašim prijateljima i porodicom, neka budu i oni upućeni u ovakve proizdove za koje smatramo da su zradvi a zapravo nam mogu nanijeti više štete nego koristi!


megagiga.info

2 komentara:

  1. Da, da, uđem u trgovinu i zagrizem češnjak prije kupnje i kažem: pisalo na portalu da probam po ukusu prepoznati kineski češnjak. E, jeste pametni, svaka čast autoru.
    Kaže dalje mudrica: kineski češnjak je lakši - znači u kupovinu sa glavicom našeg češnjaka pa onda usporedimo. Opet briljantan savjet.
    Manje loptast????? Moramo uzeti sobom i mjeru za "loptastost".
    DXakle, skoro nisam pročitao besmisleniji i gluplji članak. Skoro!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ha, ha novinari, ja ga kupujem na placu, ali nema garancije, od kuda da znam da ga kumica nije kupila npr u Konzumu pa ga preporodaje kao svoj domaći ?

    OdgovoriIzbriši