Dobro dosli

aa

nedjelja, 31. srpnja 2016.

GENIJALNI TRIKOVI ZA ĆIŠĆENJE KOJIH SE NE BI NIKO SJETIO: UKLONITE SMRAD, DLAKE, BAKTERIJE…




Svi su prirodni, jednostavni i jeftini, a što je najvažnije nevjerovatno učinkoviti!


Pjena za brijanje za ogledalo bez mrlja – nanesite malo pjene za brijanje i prebrišite ga čistom krpom. Osim što će ukloniti mrlje, stvorit će sloj koji će ga zaštititi od zamagljivanja dok se tuširate.

Nehrđajući čelik čisti maslinovo ulje – stavite malo ulja na krpu i obrišite. Potom prebrišite dijelom krpe na kojem nema ulja da pokupi višak. Tvrdokorne mrlje i otisci prstiju će nestati, ostati će samo sjaj.

Gumena rukavica skuplja dlake od ljubimaca s namještaja – navucite obične gumene rukavice i trljajte površine na kojima su se nagomilale dlake. One će se “zalijepiti” na gumu. Rukavice bi potom trebalo oprati pod vodom da dlake se odvoje od rukavica, ali to nije pametno jer možete začepiti odvod. Bolje je nabaviti hirurške rukavice i nakon čišćenja dlaka ih baciti.
Za čistu rernu upotrijebite sodu – pomiješajte soda bikarbonu s vodom tako da dobijete gustu smjesu. Nanesite to na dijelove rerne koje želite očistiti. Neka odstoji preko noći. Tvrdokorne naslage će omekšati i bit će ih lakše ukloniti mokrom krpom. Ostane li neki dio koji nije omekšao i ne možete ga ukloniti, prelijte ga s malo octa. On će reagirati sa sodom i napraviti pjenu.

Mikrovalna dezinficira spužvicu za suđe – vrlo je jednostavno, spužvicu natopite mješavinom vode i limunovog soka pa ju stavite u mikrovalnu na jednu minutu. To će ubiti nagomilane bakterije.

Ocat čisti slavine od mrlja i kamenca – stavite vatice natopljene octom na mjesta gdje se nakupio kamenac, a možete koristiti i kuhinjske papirnate ubruse. Neka odstoje neko vrijeme pa obrišite vodom.

Smradovi iz dušeka nestaju pomoću sode – posipajte soda bikarbonu po dušeku i ostavite oko osam sati pa usisajte. Soda će neutralizirati neugodne mirise.
narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar