Dobro dosli

aa

subota, 30. srpnja 2016.

Djevojčica traži od bolnice da je puste da umre: Razlog je ostavio cijeli svijet u šoku!

7986zh


Srce će vam pući kada čujete njenu tužnu priču…
Ovo je Čileanska tinejdžerka, Valentina Maureira. Njen rođeni brat umro je od cistične fibroze kada je imao samo 6 godina. A sada je Valentini ustanovljena ista dijagnoza i rečeno joj je da će živeti do svoje 17 godine.
Krajem prošlog meseca postavila je video na Fejsbuku u kojem je objavila molbu predsedniku da okonča svoj život rekavši “Ja sam umorna od življenja sa ovom bolešću”.Cistična fibroza prouzrokuje štetu plućima i ometa kvalitet života.



Njen zahtjev je odbijen. Objašnjeno je “da je nemoguće da se odobri njena želja” zbog čileanskog zakona koji zabranjuje eutanaziju. Vladini zvaničnici su još izjavili da nikako ne žele da zaobiđu taj zakon, ma koliko težak bio.
Predsedik Bačelet, koji je i sam pedijatar, lično je posetio Valentinu i objasnio joj zašto je nemoguće odobriti joj takav zahtev. Predsednik joj je bio u poseti čitavih sat vremena.
Valentinin otac je već izgubio sina jer nije imao finansijskih sredstava. “Ona je iscrpljena, svi smo iscrpljeni, ali ako želi da nastavi da se bori, biću uz nju svake sekunde.”
Trenutno boluje od neuhranjenosti i prebačena je na kritično pedijatrijsko krilo. Danas bolnica ima cilj da joj povrati stanje uhranjenosti i podrži porodicu prenosi fokuzz.


http://kolaci-domaci22.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar