Dobro dosli

aa

subota, 30. srpnja 2016.

ZAKOPAO JE POKVARENO JAJE U ZEMLJU: Ovo je genijalan trik koji ćete sigurno ukrasti!

547354


Svako ko se ikada bavio sađenjem zna da je kvalitetna podloga možda i najbitniji element. Ovaj neobičan ali ispotavlja se genijalan trik pokazaće vam kako da zemlju učinite dodatno hranjivijom za vaš zasad.

Svima je poznato koliko hranjivih materija ima u samo jednom jajetu. Ljuska jajeta je odlična kao đubrivo, dok se u žumancetu nalaze velike zalihe kalcijuma.

Sve što ćete trebati da probate ovo jeste:

Saksija
Zemlja
 Sirovo jaje
Proces rada:

Prvo je potrebno da sa zemljom pokrijete dno saksije. Zatim preko zemlje stavite jaje. Kada ono krene da truli, počinje dejstvo đubriva… Prekrijte jaje ostatkom zemlje. Neki ljudi tvrde da slično dejstvo imaju i banane, pa možete probati i sa njima.



Zasadite biljku prema uputstvu definisanom upravo za to sjeme. Sve što vam preostaje jeste da samo sačekate sjeme da se primi, a za to je potrebno malo vremena, a kada konačno izbije iz zemlje, imaćete super zdrave biljke sa kojima ćete biti prezadovoljni.

Ono što je dodatno super u ovom triku jeste da možete koristiti i pokvareno jaje. Na taj način ćete čak i pokvareno jaje konačno kvalitetno iskoristiti umjesto da ga bacite.

Podijelite ovaj trik sa vašim prijateljima. Sigurno će im puno pomoći u vrtu.


megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar