Dobro dosli

aa

subota, 1. listopada 2016.

6 Fantastičnih razloga koji će vas natjerati da spavate GOLI!

45g4545g


Većini nas je nezamislivo da spavamo goli, pa čak i u ljetnim danima. Možda se predomislite kada vidite prednosti koje nosi ovakav način spavanja.

Bolje spavanje

Ako nosite previše odjeće na sebi, možete poremetiti san. To je zato što stvarate toplotu, a niže temperature pogoduju bržem i boljem spavanju.

Bolje navike u ishraniS obzirom da ćete bolje spavati, bićete odmorniji i nećete se buditi tokom noći. Smanjit ćete nivo kortizola (hormona stresa) koji nas tjera da jedemo jaku i slatku hranu.

Partneru će biti drago

Sumnjamo da će se vaš partner buniti, ako želite da spavate goli. Pretpostavljamo da ćete biti prisniji i da ćete se više maziti.

Lakše buđenje

Dobro spavanje  dovešće do toga da se osjećate punim energije, a time i sretnije. Naravno da će u tom slučaju buđenje biti jednostavnije nego prije.

Gubitak kalorijaLijepo je znati da možemo  izgubiti više kalorija spavajući goli. To je zato što organizam troši više energije kako bi se zagrijao.

Ljepša kosa

S obzirom da spavate goli, manje se znojite i kosa vam je ljepša. Ne budite se oznojene i masne kose, zvuči odlično zar ne?


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar