Dobro dosli

aa

subota, 29. listopada 2016.

NAPOKON VAM OTKRIVAMO: Zašto se vaše noge grče po noći i kako ćete to zausaviti!




Grčevi u nogama se češto dešavaju noći dok spavate. A bol uzrokovana od grčeva vas može i probuditi. Bol se može javiti u bedrima i nogama, ali to se obično javlja u području potkoljenice.


Trajanja bola nekada može biti nekoliko sekundi, a nekada i više od par minuta te se može žadržati i za ostatk noći pa čak i do sljedećeg jutra. Grčevi se pretežno javljaju kada pređete 50te godine, a mogu se pojavljivati i kod žena i muškaraca. Neke od prevenciaj i liječenja noćnih grčeva u nogama su. ostanite dobro hidrirani ako je razlog grča dehidracija. Unosite dovoljno magnezija i kalija jer nedostatci ovih minerala su povezani za grčevima. Prije odlazka u krevet protegnuti noge. Žene trenaju izbjegavati visoke potpetice. Što učiniti kada se grčevi dogode: Kada vas grč napadne mi vam nudimo par savjeta kako da se nosite sa njima u toku noći.


 Dok sjedite ispruženih nogu na podu savijati noge na potkoljenicama i ukazati prste prema koljenima. Ustanite postupno i prošetajte malo – tresite noge jer to može poboljšati krvotok. U kružnom pokretu nježno protrljati regiju koju je zahvatio grč. Kako bi smanjili nelagodu možete uzeti kašiku senfa.

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/29/napokon-vam-otkrivamo-zasto-se-vase-noge-grce-po-noci-i-kako-cete-to-zausaviti/

Nema komentara:

Objavi komentar