Dobro dosli

aa

subota, 1. listopada 2016.

Zlatna maska iz Indije: Ubica tamnih mrlja i akni te čini da izgledate dosta mlađe!

56435gtf4


Ova maska se smatra najefikasnijom jer uklanja akne, čireve na koži  i mrlje, a glavni sastojak je kurkuma-najzdraviji začin na svijetu.

Kurkuma se vijekovima koristi u Indiji, a i Rimljani su je čak donijeli u Rim zbog njenih prednosti. Koristi se u tretmanima ljepote, smanjuje pojavljivanje dlačica, sprječava širenja infekcije, smanjuje proizvodju pigmenta melanina u koži.

Sigurna je za upotrebu i ne dovodi do dehidratacije i svraba. Poboljšava cirkulaciju i čuva preplanulost primjenom na suhu kožu.

Zlatna maska – Recept



Glavni sastojci su kurkuma i jogurt. Može se dodati svježi sok od limuna, ulje ili cijelo zrno brašna, a to zavisi od tipa kože.

Maska za normalnu, mješovitu kožu ili kožu sa hiperpigmentacijom:

Pola kašičice kurkume
Čajna kašičica jogurta
Nekoliko kapi limunovog soka
Priprema:

Pomiješati sve sastojke i nanijeti na kožu. Ostaviti da stoji 30 minuta, a zatim isprati. Koristite kašiku ili pamučnu tkaninu prilikom nanošenja, ako ne želite da vam ruke budu žute.


Maska za masnu i problematičnu kožu:

Pola kašičice tamnog meda
Nekoliko kapi gela aloe vera
Jedna čajna kašičica jogurta ili sirutke
Priprema:

Pomiješati sve sastojke, staviti na kožu i ostaviti da stoji 30 minuta, a zatim saprati. Ostatak maske stavite u frižider i iskoristite za drugi put.

Koristite svaka 3 dana, a za problematičnu kožu ili hiperpigmenaticiju koristite češće i naravno isperite sa toplom vodom.



Maska za liječenje kožnih čireva (pustula):

Pomiješati nešto jabukovog sirćeta i kurkume, a zatim nanijeti na čireve i ostaviti da stoji sat vremena, pa isprati. Najbolje je to nanijeti naveče o staviti da izvrši detoksikaciju. Ova smjesa ima protivupalno dejstvo i uništava akne.

Napomena: Koristiti masku naveče jer je koža osjetljiva na sunčevu svjetlost, a uvijek je dobro probati i na manje vidljivim mjestima.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar