Dobro dosli

aa

subota, 1. listopada 2016.

OVO VAM NISU REKLI: Električne cigarete uzrokuju strašnu i neizlječivu bolest!

745g45g45


Jedan od novijih trendova pušenja jesu E-cigarete. Njih predstavljaju kao dosta sigurniju alternativu nego pušenje običnih cigareta. Ipak, trebate se sjetiti one poslovice: „Previše dobro da bi bilo istinito..“
http://megagiga.info/ovo-vam
Na Harvard School of Public Health izvršeno je istraživanje nad električnim cigaretama i rezultati su zapanjujući. Diacetil je hemikalija koja se koristi za miris kod E-cigareta i povezana je sa izazivanjem respiratornih bolesti.

Najpoznatije neizlječivo stanje je nazvano „kokice pluća“ i često je kod osoba koje rade u objektima gdje se vrši mikrovalna obrada kokica, jer udišu umjetnu aromu maslaca.

Bolest je nepovratna i uzrokuje stvaranje ožiljaka u vrećicama pluća. To dovodi do otežanog disanja i teškog kašlja.

Analizirana je 52 E-cigareta i Joseph Allen je sa svojim timom otkrio da je najmanje 1 od 3 top toksina (otrova) pronađen u 47 E-cigareta. Ti toksini su: diacetil, acetoin i 2,3-pentanedion.

http://megagiga.info/ovo-vam

Otkrili su i da je iznos diacetila u 39 E-cigareta, premašio iznos koji je bio u mogućnosti da se otrkrje u laboratoriji. Diacetil i ostale hemikalije su se koristili kao aroma za bombone, maslaca za kokice, alkohola..

Allan je primjetio kako je zastrašujuća informacija da se ovi otrovi koriste kao aroma E-cigareta, ali i slatkiša da bi bili što privlačniji. Ne bi bilo čudno da se tokom godina otkriju i još veći rizici koje donose ove cigarete.

David Christiani, Elkan profesor okolišne genetike, bio je ko-autro studije i rekao je:

„Budući da je većina posljedica E-cigareta povezana sa nikotinom, ipak postoji mnogo toga što ne znamo o ovim cigaretama.

Osim što sadrže nikotin, sadrže i ostale kancerogene tvari kao što su formaldehid i ostale aromatične hemikalije koje uništavaju pluća.”

Ispostavlja se da električne cigarete ipak nisu tako zdrava alternativa i zato je najbolje da ih prestanete koristiti.


http://megagiga.info

1 komentar:

  1. I believe uwell valyrian coil is one powerful e cigs, that produces more vapor than you'll ever need. On the other hand, it is quite a simple product as well, really easy to use. To sum it up, uwell valyrian atomizer works great and lasts for a long time. Definitely our #1 pick in vapesourcing and we vape it all the time.

    OdgovoriIzbriši