Dobro dosli

aa

subota, 1. listopada 2016.

16 Znakova da je vaša JETRA preopterećena TOKSINIMA koji vas čine debljim!


745g54

Jetra je organ koji obavlja izuzetne funkcije kao što su: filtriranje i izbacivanje otrova iz našeg tijela te pretvaranje istih u bezopasne tvari, te još preko 400 funkcija.

Neke od tih funkcija su: obrada hranjivih tvari natopljenih u crijevima,  razbijanje alkohola, čuvanje esencijalnih minerala i vitamina, poput željeza kao rezervi, probavljenje masti itd..



Jetra je veoma korisna, ali ako joj mi otežavamo svojim lošim navikama, onda ona radi sporije i gubi svoje funkcije.
Iako smo izloženi zagađenjima i toksinima, trebamo se truditi da živimo što zdravije. Jesti zdravo, vježbati i  osjećat ćemo se bolje i zdravije.

Da li se vaša jetra osjeća tromo?

Kada jetra sporo radi, toksini nisu u mogućnosti napustiti tijelo već se talože u masnom tkivu i usporavaju funkcije jetre. To može biti i razlog zašto ne gubite kilograme, a zdravo se hranite i vježbate.


Postoje mnogi simptomi koji ukazuju na probleme sa jetrom. Ako prepoznate neke od ovih simptoma, potrudite se da slijedite savjete koji će poboljšati funkciju jetre:

Uporni umor
Negativna osjećanja
Tupa glavobolja, migrene
Hronična  bol u zglobovima i mišićima
Poremećaj hormonske ravnoteže
Alergije
Akne i problemi kože
Gasovi, grčevi, bolovi u stomaku, dijareja
Otežavajuća apsorpcija masti
Stres, nervoza i depresija
Prekomjerno znojenje
Neobjašnjivo debljanje
Osjetljivost na hemikalije
Problemi sa žuči
Konstantni neugodni dah
Smanjite unos prerađenih namirnica i pređite na prirodne alternative. Koristite crno brašno umjesto bijelog. Zdrava prehrana nije komplikovana , samo se pridržavajte pravih koraka.



Kupujte organsku hranu, spriječite upotrebu GMO proizvoda, unosite cjelovite namirnice, biljne i životinjske proteine, orašaste plodove, sjemenke.

Odstraniti suncokretovo, sojino, kukuruzno ulje i piti dosta vode. Unosite zdrave masti kao što su: koosovo ulje, crveno palmino ulje, avokado..

Ne unosite šećer ( bijeli kristalni šećer, šećerna repa i sl), a ograničiti unos fruktoze na 20 do 25 g na dan.


Jedite zeleno lisnato povrće kako biste unijeli dovoljno magnezija, folne kiseline, vitamina C i B kompleksa, a unosite i namirnice životinjskog i biljnog porijekla kao što su: piletina, jaja, špinat, peršun, kupus, kosti iz supe.

Unosite i namirnice bigate sumporom kao što su luk, šparoge, kelj, bijeli luk, brokule. Smanjite unos alkohola jer je veoma štetan za vašu jetru.

Kurkuma

Jedan od najzdravijih začina na svijetu jer posjeduje kurkumin koji pomaže rad enzima odgovornih za uklanjanje kancerogenih ćelija.



Štiti jetru od oštećenja, ima antiupalno i antioksidasno dejstvo,a čak potiče nastanak novih ćelija jetre. Poželjno je miješati je sa zdravim mastima i crnim biberom,  mlijekom, kokosovim uljem, zbog bolje apsorpcije.

Mlijeko čička

Mlijeko čička je idealno za zdravlje jetre jer posjeduje siymarin koji ima antifibrozno, antioksidansno i antiupalno djelovanje.

Šiti ćelije jetre od oštećenja uzrokovanih infekcijama, kontaminatima, alkoholom i lijekovima kao što je acetaminofen. Kupite mlijeko čička koje nema dodira sa GMO prozivodima.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar