Dobro dosli

aa

petak, 2. rujna 2016.

Ovo će vas iznenaditi: Kuhate špagete na POGREŠAN način cijeli svoj život! (VIDEO)

puizzt


Jedno od najpoznatijih jela iz italijanske kuhinje su sigurno špagete. Uobičajen način da se kuhaju špagete je sipanje hladne vode posudu, čekanje da prokuha pa dodavanje špageta.

Neki ljudi savjetuju dodavanje soli u vodu kako bi ih kuhali brže. Ovaj savjet važi i za špagete i tjestenine u cjelini. Dok se kuhaju miješa se redovito kako bi se izbjeglo da se zalijepi na dno.

Zvuči poznato, zar ne? Pa, očito smo svi ovo radili pogrešno godinama. Umjesto gore opisanog postupka, postoji metoda koja ne samo da osigurava brže kuhanje nego također nudi više tekućine koja se može upotrijebiti za umake ili drugo kuhanje.

Prvo, koristite tavu. Vjerovatno vam se ovo čini previše čudno. Međutim, korištenje tave može biti djelotvorno. Zatim dodajte špagete. Ne, ne sipate najprije vodu.



Treće, sipati vodu preko rezanaca. To treba da bude hladna voda. To je još jedna velika razlika od nadaleko poznatog načina kuhanja špageta. Također, koristite otprilike litar vode. To je manje nego se obično koristi za kuhanje špageta.

Hladna voda sprječava špagete od pridržavanja jedne za druge. Manja količina vode je zbog upotrebe tave umjesto duboke posude.

Tjestenina se na ovaj način kuha učinkovito i voda postaje zaliha koja se može koristiti i za druga kuhanje. To je prednost u odnosu na ogromne količine vode koja se koristi za kuhanje u dubokoj posudi i kada se sva voda prospe u odvod.

Ova metoda također štedi veliku količinu energije. A kako izgleda pripremanje na ovaj način pogledajte u videu ispod:





http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar