
Naučnici kažu da ove 2 namirnice svojim kombinovanjem smanjuju rizik za razvijanje opasnih bolesti tipa tumora.
Prema naučnicima iz Amerike jedinjenjem kapsaicin koji se nalazi u ljutim paprikama i 6 gingerola iz đumbira.
One sadrže puno zdravih materija i brojne antioksidanse ali čak novi neki dokazi dokazuju da kada jedemo sve te namirnice zajedno zaustavljamo rak.
Jer re 2 namirnice u kombinaciji bore se upravo sa opasnim bolestima.
Dva ključna sastojka kapsaicin i 6 gingerola se upravo vežu za isti receptor na ćelijama isti koji je povezan tumor.
Dokazivalu na miševima i vidili su da jedinjenjem ove 2 namirnice samo 20 posto bolesnih miševa je razvilo rak pluća.
Ovi začini su korisni i u kuhinji a posebno u azijskoj.
Ali ne treba pretjerivat sa ovim namirnicima jer se može razvit rak želudca.
http://www.narodnilijekovi.info
Nema komentara:
Objavi komentar