Dobro dosli

aa

nedjelja, 23. listopada 2016.

Ako trljate ove 2 tačke iza koljena nešto nevjerovatno će se dogoditi sa vašim tijelom!

32526

Sa starenjem, ukočenost u zglobovima i bol u leđima postane skoro pa učestala. Postoji mnogo proizvoda na tržištu napravljenih za uklanjanje boli i upala, ali razne hemikalije kojim trujemo naše tijelo nije dobro rješenje posebno ako moramo to učiniti svaki dan.

Zato postoji jednostavna metoda, koja se često preporučuje, a u pitanju je akupresura koja je drevna umjetnost ozdravljenja za koju se koriste prsti postupno pritiskajući odgovarajuće tačke za ozdravljenje.

Profesionalni terapeuti navode da akupresura može pomoći u povećanju cirkulacije, povećanju dubokog opuštanja i olakšavanju krutosti mišića.

Koja od akupresurnih tačaka pomaže smanjiti ukočenost? Najviše se preporučuje GB34 i ST36, a evo kako one rade…



Moderna refleksologija kaže da se GB34 se nalazi na strani noge, odmah ispod koljena, lagano ispred vrha vanjske kosti. ST36 se može nalaziti četiri dužine prstiju ispod koljena i prst širine na vanjskoj strani noge. Sve što trebate učiniti je žustro trljati GB34 i ST36 svaki dan.

Moderna Refleksologija također kaže da GB34 pomaže kod olakšavanja mučnine, povraćanja, bedrene boli, boli kuka, i žutice. ST36 pomaže kod toniranja mišića, u probavi, olakšavanja umora i ublažavanju menstrualnih grčeva.

Što još možete učiniti kako bi se osloboditi krutosti?

Pored akupresure, preporučuje se i puno dubokog sna na toplom mjestu za obnavljanje vaših mišića i vrući tuš da opustite zbijene mišiće i povećate protok krvi.

Pogledajte video u nastavku kako biste saznali kako da uradite akupresuru:




http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar