Dobro dosli
aa
ponedjeljak, 18. srpnja 2016.
VIŠE GA NEĆETE KUPOVATI: Evo kako posaditi i imati beskrajnu opskrbu ČEŠNJAKA kod kuće!
Češnjak je jedna od najvažnijih, ukusnih i zdravih sastojaka koje možete dodati u svoju hranu. Češnjak ostavlja ugodan, karakterističan miris, čime obogaćuje sam ukus jela.
Ono što je odlično jeste da ga možete saditi kod kuće!
Češnjak je jedno od najzdravijih povrća i pruža razne zdravstvene beneficije, uključujući:
Kardiovaskularno zdravlje
Kada se češnjak dodaje hrani, on spriječava nakupljanje masti u tijelu i pomaže tijelu da se nosi s tim bolje. Na taj način, smanjuje rizik od bolesti srca. Osim toga, češnjak također pomaže kod visokog krvnog pritiska i smanjuje hipertenziju i do 8%.
Imunološki sistem
Češnjak je prava superhrana kada je riječ o jačanju imunološkog sistema. Istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija češnjaka smanjuje rizik od gripe i prehlade za nevjerojatnih 63%. Također, nevjerojatno je učinkovit u slučaju stafilokokom infekcija, te ubrzava liječenje infekcije uha.
Prevencija raka
Istraživanje je pokazalo da osobe koje redovno konzumiraju češnjak smanjuju rizik od raka jetre, raka debelog crijeva i raka želuca.
Uzgoj češnjaka kod kuće
Češnjak je lako uzgojiti kod kuće, čak i ako imate malo mjesta u svom vrtu. Uvijek posadite organski češnjak. Ne-organski češnjak uključene brojne hemikalije koje su dodane kako bi se spriječilo klijanje.
Sve što morate napraviti jeste posaditi ga u pravo vrijeme i u pravu zemlju, te ga na vrijeme pokupiti i pravilno obraditi i spremiti.
Sama sadnja češnjaka počinje od pravog mjesta. Sredinom oktobra posadite granulice češnjaka u rahlu i meku zemlju očišćenu od korova. Korijen češnjaka smjestite prema dole i potrudite se da bude u razmaku od otprilike 20 centimetara sa svih strana, a ukoliko nemate toliko prostora, možete ga posaditi i na razmaku od desetak centimetara. Zakopajte ga na dubinu od oko 5 cm.
Sama zelena stabljika mora biti van zemlje, a oko nje je potrebno staviti slamke ili štapiće, kako bi osigurali da će pravilno izrasti.
U proljeće maknite slamčice i zalijevajte samo ako primijetite da je zemlja jako suha. Izbjegavajte zalijevati direktno biljku, već vodu zaljevajte oko biljke.
Češnjak je spreman za branje kada je većina lišća postala smeđe boje. Nemojte čekati da se svi listovi posuše i otpadnu, jer previše vremena u zemlji lako dovodi do uništenja češnjaka.
Nakon što ga oberetem najbolji način za spremanje češnjaka je u savršenoj temperaturi kod kuće a to je 15 do 20 stepeni, uz vlagu i svjež zrak, na svjetlu ali ne na suncu!
Najčešće se drži u drvenim kutijama u hladnom prostoru ili podrumu. Izbjegavate ga stavljati u frižider i nikako ne stavljajte u plastične vrećice.
http://megagiga.info
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar