Dobro dosli

aa

nedjelja, 31. srpnja 2016.

SAVIJAČA SA PUDINGOM ZA SVAKI DAN




POTREBNO:
12 komada tankih kora za savijače
4 jaja
200 ml jogurta
200 ml pšeničnog grisa
200 ml ulja
14 žlice šećera


  1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
3 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
3 žlice kiselog vrhnja

PRIPREMA:
Miksati jaja sa 4 žlice šećera i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti, dodati ulje, zatim jogurt i na kraju gris i prašak za pecivo. Neka smjesa odstoji 15-tak minuta.
Od 1 litre mlijeka odvojiti 100 ml. Ostatak staviti u veći lonac da se kuha. Odvojenu količinu mlijeka pomiješati sa prahom za puding i sa 10 žlica šećera pa sve zajedno ukuhati u kipuće mlijeko. Miješati nekoliko minuta dok se puding ne skuha. U još vrući kuhani puding umiješati kiselo vrhnje, te dobro promiješati kako bi se krema lijepo sjedinila. Uz miješanje hladiti nekoliko minuta kako se na vrhu ne bi napravila ona nezgodna korica koju puding prilikom hlađenja voli stvoriti 😉


  Na kuhinjsku krpu slagati koru po koru, za svaku savijaču po 4 komada, a između svake kore premazati po 5 žlica nadjeva koji ste prethodno pripemili od jaja, grisa i šećera. Kada stavite zadnju 4. koru ne stavljajte nadjev od grisa nego je obilato premažite kuhanim i prohlađenim pudingom. Rubne strane kora savinite prema unutra i uz pomoć krpe zarolajte savijaču. Isti postupak ponovite sa ostatkom kora. Dobit ćete na ovaj način ukupno 3 savijače.
Složite savijače u lim preko papira za pečenje, premažite ih ostatkom nadjeva od jaja i grisa, pa pecite u pećnici na 180ºC 30 minuta.
Savijača je gotova kada dobije lijepu zlatno žutu boju.
Izrežite na komade željene veličine i poslužite posipano šećerom u prahu. Savijača je ukusna i topla i hladna.

http://receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar