Dobro dosli

aa

petak, 28. listopada 2016.

UŽASNI RODITELJI: Beba im umrla samo 9 sati nakon poroda i to zbog ovoga…

265457


Dale i Shannon Hickman su dobili sina koji je umro samo 9 sati nakon rođenja a njegovi roditelji su osuđeni na šest godina. Hickmanovi su pripadali crkvi sljedbenika Isusa sa sjedištem u Oregonu.

Ova crkva oduvijek propovijeda vjersko liječenje, a odbija modernu medicinu u korist molitve i drugih duhovnih praksi kao što je mazanje bolesnog uljem. Crkva je izuzetno zloglasna, s obzirom da dopušta da bolesna djeca pate i radije da umru nego da potegnu za profesionalnom medicinskom pomoći.

Na suđenju, tužitelji su tvrdili da je Shannon umjesto da ode u bolnicu dva mjeseca prije, sa mužem otišla u majčinu kuću. David Hickman je rođen sa tri kile i živio je manje od devet sati. Hickmanovi nisu ni razmislili da pozovu 911.



Beba nije pokazivala znake nevolje sve dok nije ostalo 15 minuta do smrti, ali prema državnim stručnjacima, to nije bilo moguće da se tad spasi. David Hickman je držao bebu, pomazao njegovu glavu maslinovim uljem i molio se za njega, ali ništa nije upalilo.

Državni medicinski ispitivač je potvrdio da je njihov sin David umro od upale sa samo devet sati svog života. Prema jednom državnom liječniku, da su Hickmanovi pozvali 911 čim se dijete rodilo, beba bi imala 99 % šanse da preživi. Danas bi on bio u predškolskom uzrastu.

Sud je osudio Hickmanove za drugostepeno ubistvo bez predumišljaja, zločin za koji se dobija minimum 6 godina i 3 mjeseca zatvora. Kada je ova porodica dovedena pred sud zbog ovog “ubistva”, rekli su sudu da ne žale zbog načina kako su postupili sa bebom. Ovi supružnici će provesti svaki po minimum 6 godina i 3 mjeseca u zatvoru zbog ovog užasnog zločina.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar