Dobro dosli

aa

nedjelja, 23. listopada 2016.

UPOZORENJE: Uobičajena stvar koju radite kad se tuširate uduplava RIZIK OD RAKA!

754754


Rak jajnika je bolest koja je naširoko poznata i kao “tihi ubica” a iznenađujući broj žena je pogođen. Prema mišljenju mnogih naučnika u SAD-u, vaginalna ispiranja, koja prakticiraju neke žene misleći da ih to čini čišćim, mogu biti vrlo opasna.

U slučaju da ne znate, ispiranje je praksa špricanje vode ili tekućine u rodnicu. Trebate znati da je većina liječnika protiv takve prakse, uglavnom zato što mijenja prirodnu ravnotežu zdravih bakterija i može olakšati da pokupite infekcije.

Prema anketi 29 posto od 232 ljudi prznalo je da redovito ispire, 57 posto izjavilo je da nikada nisu to učinili, dok je 14 posto žena priznalo da je to učinilo jednom ili dvaput.

Prema mnogim istraživanjima, ispiranje se može povezati s rakom grlića maternice, smanjenem plodnosti, gljivičnom infekcijama i upalnim bolestima zdjelice. Studija, provedena od strane Nacionalnog instituta povezala je ispiranje s rakom jajnika.



Prema Joelle Brown, profesoru epidemiologije na University of California, San Francisco, koji nije bio uključen u studiju, ispiranje i karcinom jajnika su povezani. Žene misle da ispiranje povećava čistoću vagine, ali u stvari, ova praksa može uzrokovati neke ozbiljne zdravstvene probleme.

Rak jajnika je nadaleko poznat kao tihi ubica žena. To je uglavnom zbog toga što žene često ne doživljavaju nikakve simptome dok bolest napreduje sve do poodmakle faze.

Ta veza između raka jajnika i ispiranja postala je još jača, jer su naučnici gledali samo  žene koje nisu imale gene raka dojke u porodici. Prema nekoliko nedavnih studija rak jajnika je četvrti najveći ubica u svijetu.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu stranicu i podijelite sa svojim prijateljima.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar