Dobro dosli

aa

četvrtak, 27. listopada 2016.

NIJE SVEJEDNO koja strana stomaka vas boli. OPASNA BOLEST je skrivena u jednom od tih područja!

Bol


Da li vas želudac boli lijevo ili desno, gore ili dolje, to može biti pokazatelj različitih bolesti Sigurno vas je bolio stomak, i pitali ste ljude oko sebe – ono šta je tu, na lijevoj strani? I onda dobijemo odgovor – ne jetra, jetra je u desno … Međutim, iste bolesti mogu ukazivati na bolove u različitim mjestima, ali je važno znati šta da isključimo u tom slučaju.




Na fotografiji, je pokazano da  bolesti mogu biti u određenom području želuca, ponekad izazivajući bol i obični zatvor. Na primjer, bol u središnjem dijelu abdomena na lijevoj strani može biti divertikulum, ili proširenje debelog crijeva, ili sluznice debelog crijeva, što može biti vrlo bolno. Pankreatitis je bolest u kojoj postoji nekontrolisano stvaranje enzima pankreasa, koji pored hrane počinje da uništava tkivo pankreasa. Bolest može biti fatalna i često izaziva teško trovanje.


S toga, obratite pažnju na ove naznake.

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/27/nije-svejedno-koja-strana-stomaka-vas-boli-opasna-bolest-je-skrivena-u-jednom-od-tih-podrucja-3/

Nema komentara:

Objavi komentar