Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 3. listopada 2016.

10 UZNEMIRUJUĆIH razloga zašto nikada ne biste trebali piti SOJINO MLIJEKO!

234f43f34fg34


U nastojanju da poboljšaju svoju ishranu, mnogi se okreću sojinim proizvodima. Tako zamjenjuju kravlje mlijeko sa sojinim jer sojino mlijeko ne sadrži laktozu.

Najčešće sojino mlijeko koriste vegani i osobe koje ne tolerišu laktozu, jer im se to čini kao pravi izbor. Sojino mlijeko sadrži dosta proteina, željeza, vitamina B, kalcija i malo zasićenih masti i holesterola.

Ipak, sojino mlijeko može ozbiljno naštetiti vašem organizmu. Ovo je 10 razloga zbog kojih biste trebali izbjegavati sojino mlijeko:

1.    Sadrži velike količine prirodnih  toksina koji utiču na količinu estrigena, te upotreba samo 2 čaše sojinog mlijeka može dovesti do hormonalne promjene i narušavanja menstrualnog ciklusa.



2.    Sadrži hemaglutinin, supstancu koja utiče na zgrušavanje eritrocita.

3.    99% soje je genetski modificirano i sadrži najviše pesticida.

4.    Sojini proizvodi posjeduju velike količine fitinske kiseline, koja inhibira resorpciju kalcija, magnezija, bakra, željeza i cinka.

5.    Soja sadrži velike količine aluminija, koji je toksičan za organizam. To ima negativni uticaj na nervni sistem i bubrehe, a povezano je i sa Alzheimerovom bolesti.


6.    Proteini soje su izloženi velikim temperaturama prilikom obrade, kako bi se izolovali. To ih čini opasnim za probavu.

7.    Otrovni izoflavoni- genistein i daidzein koji potiču nastanak raka dojke.

8.    Soja sarži i biljne estrigene(fitoestrogeni) koji ometaju endokrinu funkciju i dovode do nepolodnosti i raka kod žena.



9.    Namirnice od soje posjeduju goitrigene koji blokiraju rad štitne žlijezde.

10.    Nitrati, kancerogene supstance nastaju prilikom procesa isušivanja soje.

Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima kako bi i oni uvidjeli u loše strane konzumiranja sojinog mlijeka. Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar