Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 3. listopada 2016.

10 UZNEMIRUJUĆIH razloga zašto nikada ne biste trebali piti SOJINO MLIJEKO!

234f43f34fg34


U nastojanju da poboljšaju svoju ishranu, mnogi se okreću sojinim proizvodima. Tako zamjenjuju kravlje mlijeko sa sojinim jer sojino mlijeko ne sadrži laktozu.

Najčešće sojino mlijeko koriste vegani i osobe koje ne tolerišu laktozu, jer im se to čini kao pravi izbor. Sojino mlijeko sadrži dosta proteina, željeza, vitamina B, kalcija i malo zasićenih masti i holesterola.

Ipak, sojino mlijeko može ozbiljno naštetiti vašem organizmu. Ovo je 10 razloga zbog kojih biste trebali izbjegavati sojino mlijeko:

1.    Sadrži velike količine prirodnih  toksina koji utiču na količinu estrigena, te upotreba samo 2 čaše sojinog mlijeka može dovesti do hormonalne promjene i narušavanja menstrualnog ciklusa.2.    Sadrži hemaglutinin, supstancu koja utiče na zgrušavanje eritrocita.

3.    99% soje je genetski modificirano i sadrži najviše pesticida.

4.    Sojini proizvodi posjeduju velike količine fitinske kiseline, koja inhibira resorpciju kalcija, magnezija, bakra, željeza i cinka.

5.    Soja sadrži velike količine aluminija, koji je toksičan za organizam. To ima negativni uticaj na nervni sistem i bubrehe, a povezano je i sa Alzheimerovom bolesti.


6.    Proteini soje su izloženi velikim temperaturama prilikom obrade, kako bi se izolovali. To ih čini opasnim za probavu.

7.    Otrovni izoflavoni- genistein i daidzein koji potiču nastanak raka dojke.

8.    Soja sarži i biljne estrigene(fitoestrogeni) koji ometaju endokrinu funkciju i dovode do nepolodnosti i raka kod žena.9.    Namirnice od soje posjeduju goitrigene koji blokiraju rad štitne žlijezde.

10.    Nitrati, kancerogene supstance nastaju prilikom procesa isušivanja soje.

Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima kako bi i oni uvidjeli u loše strane konzumiranja sojinog mlijeka. Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar