Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 3. listopada 2016.

Žena sa rijetkim stanjem je zatrudnila. Liječnici su ostali u ŠOKU kada se beba rodila!

90jk09


Stephanie Turner je rođena sa rijetkim genetskim stanjem (Harlequin ichthyosis), koje njenu kožu čini debelom, crvenom i ispucalom.

Pri rođenju, njeno tijelo je postalo oklop sadržan od bijelih poloča kože odovjenih dubokim pukotinama. Također je u ovom stanju prisutna abnormalnost udova, očiju i ušiju.

Zbog pucanje kože na nekim mjestima, moguć je nastanak infekcije jer se lako isprlaju ti dijelovi i bakterije se onda razmnožavaju.

Kada se Stephanie rodila, doktori su rekli da neće preživjeti. Ipak, ona je živa i prkosi svemu što je protiv nje. Koristi kremu svaki dan, kako bi sprječila suhoću i bakterije da napadnu njenu kožu.

Stephanie je najstarija žena u SAD-u koja ima ovo stanje. Ono što je žalosno čuti, jeste da jona meta zlobnih komentara.



Uprkos svemu, njen optimizam je jači od zlih ljudi i njiihovih komentara. Baš taj optimizam ju je tjerao da živi, a i razlog je  zašto se njen suprug zaljubio u nju.

Ubrzo nakon što se udala Stephanie je ostala trudna sa 23 godine, a znala je da trudnoćom rizikuje svoj život. Trudnoća u ovom stanju je veoma opasna jer istezanje stomaka može pogoršati ovu bolest.

Doktori nisu znali šta da očekuju od njene trudnoće i nisu nikad vidjeli takav slučaj. Ipak, Stephanie donosi na svijet zdravog sina i postaje prva osoba sa ovom bolešću  koja se porodila. Kasnije je opet zatrudnila i na svijet donijela zdravu djevojčicu.

Nije prenijela ovu bolest ni na jedno svoje dijete, zato što oba roditelja moraju imati Harlequin ichthyosis kako bi se stanje prenijelo na djecu.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar