Mnogo su zgodne za doručak ili užinu, brzo se prave, a još brže ako nahvatate nekoga da vam “samo” isecka meso i sir dok vi mutite.
Potrebno vam je:
1 čaša jogurta
2 čaše brašna
1/2 čaše ulja
3 jaja
1 prašak za pecivo
so
oko 120g pečenice ili slaninice
i zapreminski isto toliko sira i krastavčića
Prvo pripremite meso, sir i krastavčiće
Količina stvarno zavisi od ukusa i materijala koji vam je pri ruci. Moja količina je samo predlog.
Uključite rernu da se greje.
Počnite sa pripremom testa.
Sve ovo umutite u glatku smesu, dodajući jedno po jedno, ovim redom: jaja, ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo, so.
U testo sipajte meso, sir i krastavčiće.
Promešajte kašikom.
Hm. Na slici malo liči na rusku salatu, ali ne dajte se zavarati, i dalje je u pitanju španska pita.
Sad smesu ravnomerno raspodelite između svih 12 rupa na plehu.
Moj pleh mnogo lepi, pa koristim papirne korpice.
Do sad vam se i rerna zagrejala. Ubacite i pecite oko 20 minuta ili dok pitice ne narastu i zarumene se.
Ukusne su i tople i hladne.
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
Nema komentara:
Objavi komentar