Dobro dosli

aa

četvrtak, 30. lipnja 2016.

STVAR JE MNOGO OZBILJNA: Evo zašto ZAISTA NIKADA NE SMETE na spavanje mokre kose!



Osim loše frizure, mokra kosa bi mogla da vas "počasti" i brojnim zdravstvenim problemima


Zašto nikad ne biste trebali da spavate mokre kose? Osim što ćete se probuditi s groznom frizurom, mokra kosa mogla bi da ostavi posledice po vaše zdravlje.


Sigurno su vam vaše mame i bake nebrojeno puta rekle da ne izlazite napolje s mokrom kosom, ali i da takvi ne odlazite na spavanje. Koliko god vi smatrali da znate bolje od njih i da su njihovi saveti nepotrebni i naporni, možda biste ipak trebali da ih poslušate…

Kako piše The Open Mind, osim loše frizure, mokra kosa bi mogla da vas “počasti” i brojnim zdravstvenim problemima.

1. Glavobolja

Za pojavu glavobolje postoji sasvim logično i stručno objašnjenje. Naime, dok spavate vaša telesna temperatura se prilagođava temperaturi prostorije, pa se ponovo povećava u REM fazi sna.

Ukoliko vam je kosa mokra, ona hladi glavu, pa se temperatura glave ne može prilagoditi telesnoj temperaturi. Upravo zato nastaju glavobolje.

Osim toga, zbog spavanja s mokrom kosom mogli biste se probuditi s upalom sinusa.

SVI JE MRZE I ŽELE DA JOJ ODSEKU KOSU: Evo zašto ovu devojku niko ne voli (FOTO)

2. Infekcije

Foto-ilustracija: Foter/AJC1


Znoj, prirodne masnoće s kože, mrtve ćelije i još brojne druge nečistoće, idealan su dom za gljivice i bakterije. Još ako je vlažan, njihovoj sreći nema kraja. Na taj način stvarate idealne uslove za razvoj raznih infekcija.

3. Pucanje vrhova


Mokra kosa je sama po sebi puno osetljivija i sklonija pucanju. Usled spavanja njome ćete trljati o jastuk i to će trenje biti krivac za neuredne i oštećene vrhove, ali i češće posete frizeru.

(Telegraf.rs / Izvor: cool.24sata.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar