Dobro dosli

aa

srijeda, 29. lipnja 2016.

GRIZ NOKLICE ZA JUHU - MEKANE K'O DUŠA...Ovakve noklice moji doma jako vole, jednostavne su za napraviti i ne raspadaju se. Nije vam potrebna vaga za mjerenje...!




SASTOJCI:
1 cijelo jaje
4 jušne žlice ULJA



8 jušnih žlica GRIZA
malo soli

PRIPREMA:
Dobro vilicom istucite jaje, dodajte 4 žlice ulja i soli po ukusu, dobro istucite.
Važno: koristite istu suhu jušnu žlicu kojom ste stavljali ulje!
To je mjera, koliko u žlicu stane ulja, toliko stavite griza,znači  8 RAVNIH žlica.



Promješajte i pričekajte minuticu – dvije može vam se činiti rijetko, ali nije treba samo malo pričekati.
Zakuhajte u juhu, juha ne smije jako kipjeti, već nek lagano bučka, stavljajte male noklice jer jako narastu!
Koristite čajnu žlicu za ukuhavanje.
Kuhajte cca 5 minuta, ugasite štednjak, poklopite i kada se zdebljaju gotove su!
Sitno sjeckanim peršinom ukrasite juhu
Posluživanje:
Ako slučajno postoji isti recept, pošpotajte me ja ovaj brišem!

http://receptizabrzaijednostavnajela1.blogspot.ba/

1 komentar:

  1. Ne brini skoro svi isto spremmao knedlice. Niko nikog ne može da optuži da je preuzeo jer postoje od kada je sveta i veka. U pitanju su samo finese....

    OdgovoriIzbriši