Dobro dosli

aa

srijeda, 29. lipnja 2016.

JAFFA ŠTANGLICE U OBLATNI

JAFFA ŠTANGLICE U OBLATNI


SASTOJCI
2 kore oblatne
7 kasika mlijeka
200 g secera (moze i u prahu)
250g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa
3 kom jaja
100g cokolade za kuvanje
2 kutije jaffa keksa
PRIPREMA
1.
Rastopiti margarin na laganoj vatri, doadati mlijeko i secer i mijesati da se istopi secer. Dodati cokoladu za kuvanje, keks i orahe i na kraju dodati i izmiksana jaja. Kratko kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostaviti da se malo prohladi.
2.
Oblatne skratiti sa krace strane za neka 4 cm.
Prvu koru filovati sa pola fila, zatim poredati jaffa keks (natopiti keks u mlijeko). Keks redati sa razmakom za sirinu prsta. Posebno premazati drugi list oblatne i staviti preko keksa. Dobro pritiskati oblatnu kako bi se fil rasporedio i izmedju keksa.
Ostaviti da se stegne, najbolje preko noci.



Umjesto mljevenih oraha mozete staviti i 100 g kokosa, kako ko voli 🙂
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar